• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

11.12.2019

07:45

OPRAŠTAMO OD ČUVENOG ZORANA RANKIĆA! Neostvarena želja mu je bila da glumi Radovana Karadžića!

Estrada

OPRAŠTAMO OD ČUVENOG ZORANA RANKIĆA! Neostvarena želja mu je bila da glumi Radovana Karadžića!

Podeli vest

Čuveni Popara patio što su ga reditelji zaboravili posle uloge u "Srećnim ljudima". Mnogo bih voleo da na filmu igram Radovana Karadžića, čak i ličim na njega, rekao je nedavno Rankić svom najboljem prijatelju Borislavu Komadu

Poslednja, neostvarena Poparina želja bila je da na filmu igra Radovana Karadžića, kaže Borislav Komad, najbolji prijatelj pokojnog Zorana Rankića. Glumac je preminuo prekjuče u staračkom domu, sam, zaboravljen i ogorčen što posle "Srećnih ljudi" nije dobio nijednu veću ulogu. On je do poslednjeg dana priželjkivao da neko snimi film o bivšem predsedniku Republike Srpske i da upravo njemu dodeli ulogu Karadžića.

Drugovi

Zoran i Radovan su se upoznali u biblioteci, spojila ih je ljubav prema knjigama

Borislav Komad

 

- Bilo mu je žao što su ga reditelji zaboravili. Voleo je glumu i smetalo mu je što mu nije pružena prilika da još više pokaže svoj raskošni talenat - kaže Poparin prijatelj Borislav Komad, koji se sa pokojnim glumcem družio poslednje četiri decenije.

- Nedavno mi je rekao: "Boro, ako jednog dana budu radili film o životu Radovana Karadžića, mnogo bih voleo da ga igram. Nas dvojica smo bili dobri prijatelji, a i sa ovom kosom ličim na njega." To mu je bila i ostala neostvarena želja.

Patio za Radovanom

Foto: Reuters

Prema rečima našeg sagovornika, Zoran i Radovan su započeli prijateljstvo još u mladosti, dok su obojica živeli u Sarajevu.

BIKOVIĆ, KUBURA i ... Poparina sekretarica Beba smatra da jedino OVI GLUMCI mogu da pariraju pokojnom Zoranu Rankiću!

- Zoran je u to vreme radio u tamošnjem pozorištu, dok je Radovan radio kao psihijatar u bolnici. Upoznali su se u biblioteci, spojila ih je ljubav prema knjigama. Tokom njihovog druženja Radovan se nije ni bavio politikom - priča Borislav i nastavlja:

- S vremenom su izgubili kontakt. Prestali su da se čuju i viđaju kada je Haški sud podigao optužnicu protiv Karadžića. Patio je za njim kada su ga odveli u Hag.

84

godine je imao Zoran Rankić

 

Danas sahrana

Poparin najbolji prijatelj se prisetio i kako je Zoran dobio priliku da zaigra četničkog vođu Nikolu Kalabića u čuvenoj seriji "Poslednji čin", koja se emitovala 1981. godine.

- Tu ulogu je najpre dobio Gidra Bojanić. On je voleo malo da popije, pa je prvih nekoliko dana dolazio na set potpuno nespreman. Reditelj serije Sava Mrmak odmah je pozvao telefonom Zorana i rekao mu: "Dobio si ulogu u seriji, odmah dođi. Čeka te taksi ispred zgrade, počinješ da snimaš još danas." I tako je moj Zoran dobio ulogu koja je, pored Popare, ostavila veliki pečat u njegovoj karijeri - završava priču Borislav Komad.

JEDNA ŽENA OBELEŽILA JE NJEGOV ŽIVOT! Popara se NIKADA nije ženio, a pre 10 godina dotukla ga je velika TRAGEDIJA

Zoran Rankić biće sahranjen danas u 14.30 na Novom bežanijskom groblju.

Foto: Ivan Dobričić

Poparina sekretarica Beba: Sve žene su ludele za njim

Gordana Bjelica, koja je u seriji "Srećni ljudi" igrala Poparinu sekretaricu Bebu, kaže da su žene mnogo volele njenog kolegu.
- Zoran je bio prava muškarčina, žene su ludele za njim, ali on se nikada nije oženio. Mislim da je jedna žena ipak obeležila njegov život, ali ona verovatno iz nekog razloga nije mogla da stupi u brak sa njim - priča Bjelica i dodaje:
- Zoran je bio pravi džentlmen. Nikada se nije udvarao ženi dok ona nije dala znak. Nije se ni meni udvarao, uvek me je poštovao.
Gordana kaže da popularnog Poparu život nije mazio, ali da se on nikada nije žalio.
- Imao je bolesnu majku, koju je dugo negovao. Nije mu bilo lako, pre desetak godina je umrla njegova bliska rođaka, koja je bila veoma mlada. Ali on nikada nije kukao. Uvek je bio dostojanstven. Eto, nikome nije rekao da boluje od opake bolesti. Pošto je ostao sam i nije imao nekog da brine o njemu, otišao je u dom. Verovatno je založio stan kako bi plaćao starački dom - priča glumica.

A.M.

KOLEGE SE OPRAŠTAJU OD ČUVENOG POPARE! Zoran Rankić će biti sahranjen 11. decembra na Bežanijskom groblju!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija