• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs/informer.rs

15.12.2019

12:15

(FOTO) PREMINULA NAJLEPŠA GLUMICA 20. VEKA: Ceo svet se oprašta od legendarne Ane Karine!

Estrada

(FOTO) PREMINULA NAJLEPŠA GLUMICA 20. VEKA: Ceo svet se oprašta od legendarne Ane Karine!

Podeli vest

Svima dobro poznata francuska glumica Ana Karina, preminula je juče (14. decembra) od raka u svojoj 79. godini, objavio je danas njen agent...

Francuska glumica danskog porekla, koju su smatrali ikonom francuske kinematografije i francuskog novog talasa, snimila je sedam filmova s Godarom, njenim partnerom tokom 60-ih godina.

LJUBAV IZ STUDENJAKA: Marija i Stefan su se venčali kad su imali 21 godinu, POLAGALI SU ISPITE ZAJEDNO, JELI U MENZI, A DANAS... (FOTO)

Agent Loren Balandras je rekao da je u trenutku smrti uz nju u bolnici bio suprug, američki reditelj Denis Beri. Ministar kulture Frenk Rester je saopštio da je "francuski film izgubio jednu od svojih legendi".

Karina je s Godarom snimila sedam filmova, među kojima "Žena je žena" za koji je dobila nagradu za najbolju ulogu u Berlinu 1962, zatim "Ludi Pjero" i "Živeti svoj život".

ZAŠTO JE TESLA UMRO BEZ PREBIJENE PARE I U DUGOVIMA DO GUŠE?! Isplivale MRAČNE TAJNE srpskog naučnika! (VIDEO)

S Lukinom Viskontijem snimila je film "Stranac", a sa Fasbinderom "Kineski rulet".

Njeno pravo ime je bilo Hana Karin Blarkue Bajer, a pseudonim je uzela po nagovoru Koko Šanel. Napisala je i četiri priče, a govorila je francuski, danski, engleski, švedski i italijanski.

Foto: Reuters

NASLUTIO SAM DA JE GOTOVO! Glumac otkrio o Popari - čuli smo se tri dana pre SMRTI... Kroz suze pričao o njihovom prijateljstvu (Video)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija