• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.02.2020

10:25

DOŽIVEO JE ZLATNE GODINE! Kirk Daglas preminuo je u 103. godini - odigrao je neke od NAJZNAČAJNIJIH ULOGA u istoriji, a ovako je proslavio POSLEDNJI ROĐENDAN

Estrada

DOŽIVEO JE ZLATNE GODINE! Kirk Daglas preminuo je u 103. godini - odigrao je neke od NAJZNAČAJNIJIH ULOGA u istoriji, a ovako je proslavio POSLEDNJI ROĐENDAN

Podeli vest

Po jednoj ulozi ćemo ga najviše pamtiti!

Holivudska legenda Kirk Daglas preminuo je danas u 103. godini.

Glumac koji je doživeo zlatne godine, odigrao je neke od najslavnijih uloga u istoriji kinematografije, od Spartaka i Vinsenta van Goga do Doka Holideja.

PREMINUO SLAVNI GLUMAC KIRK DAGLAS u 103. godini - sin Majkl se oprostio emotivnom porukom

Tužnu vest o smrti saopštio je njegov sin Majkl, kada mu je uputio poslednji pozdrav emotivnom objavom na Instagramu (detaljnije o tome čitajte ovde).

Foto: bata

U jednom od svojih memoara, Kirk je opisao susret sa Josipom Brozom Titom, koji je po njega poslao privatni avion.

Daglas je bio u Jugoslaviji u novembru 1964. godine kako bi imao veći auditorijum, i tom prilikom je razgovarao sa studentima Filmske akademije i organizovao predavanje na Beogradskom univerzitetu.

(FOTO) NE MOŽE IM NIKO NIŠTA! Za istim stolom ČETIRI GENERACIJE Daglasovih!

- Sledećeg dana, za vreme ručka sa američkim i britanskim ambasadorima, pitao sam da li bismo supruga i ja mogli da se upoznamo sa Titom. Oni su se nećkali, a ja sam se izvinio, izašao i okrenuo broj njegovog kabineta. Sledećeg dana, Tito je po mene i suprugu iz Ljubljane poslao svoj privatni avion. Ručali smo u njegovoj vili, pili vino i pričali o filmovima. Narednog dana, britanski ambasador nije mi verovao, rekao je da je on na prijem kod Tita čekao bezuspešno šest nedelja - napisao je on, a ovaj susret je za glumca bio i te kako značajan.

Foto: wikipedia

Poslednji rođendan proslavio je u krugu porodice, kada su mu priredili veliko iznenađenje.

Spremili su mu žurku iznenađenja, a na torti su bili motivi iz filma "Spartak", koji je proslavio poznatog glumca - kaciga i gladijatorski mač (više o tome čitajte ovde).

Foto: printscreen instagram




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija