• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mirror.co.uk

09.03.2020

07:57

ČETVOROČLANA PORODICA NESTALA BEZ TRAGA! Misterija je trajala TRI GODINE, dok njihov prijatelj nije izgovorio jednu rečenicu

Estrada

ČETVOROČLANA PORODICA NESTALA BEZ TRAGA! Misterija je trajala TRI GODINE, dok njihov prijatelj nije izgovorio jednu rečenicu

Podeli vest

Bračni par Džozef i Samer Mekstej i njihovo dvoje dece Džini (4) i Džozef Junior (3) ostavili su hranu na stolu, kokice na krevetu i psa u dvorištu, a onda im se izgubio svaki trag. Njihovi najbliži nisu čuli o njima ništa već par dana. Izgledalo je kao da je porodica Mekstej iznenada otišla. Ali zašto?

Bio je februar 2010. godine. Džozef (40) i Samer (43) su se pre samo četiri meseca doselili u novi dom u Kaliforniji. 

Džozef je vodio uspešan biznis sa parnerima Čalom Čejsom Meritom i Danijelom  Kavanahom, dok je Samer bila agent za prodaju nekretnina i posvećena mama. 

15. februara 2010. godine zabrinuta porodica došla je da poseti Džozefa i Samer, sa obzirom na to da o njima ništa nisu čuli nekoliko dana. Nije bilo nikakvog znaka gde bi mogli da budu, ali kuća je bila u takvom stanju da je izgledalo kao da će se svakog časa vratiti - hrana je bila na stolu, kokice na krevetu i dva psa u dvorištu.

 

Poslednji put su viđeni 4. februara - Džozef se tada sastao sa Meritom koji je bio i poslednja osoba sa kojom je razgovarao telefonom. 

Ubrzo nakon toga, automobil porodice Mekstej pronađen je parkiran ispred tržnog centra u blizini granice sa Meksikom, a nadzorna kamera je usnimila porodicu koja podseća na Mekstejeve kako ulazi u Meksiko. 

Na računaru Mekvejevih, policija je pronašla dokaze da su tražili koja dokumenta su potrebna deci kako bi putovali u Meksiko, ali i da su tražili nekoga ko bi im držao časove španskog jezika. 

Policija je bila zbunjena, a porodica i prijatelji zabrinuti. 

Džozefova mama, Suzan Blejk, pomogla je Meritu da dođe do novca kako bi se biznis nastavio, ali firma nije mogla da nastavi sa radom bez Džozefa za kormilom. Majka mu je slala mejlove moleći ga da joj se javi.

"Pozovi me, molim te. Pomoći ću ti", pisala je. 

Niko nije imao nikakvog traga. Njihov nestanak je bio misterija tri godine. 

Slučaj je dospeo u televizijske emisije, a Merit je počeo da piše knjigu o događaju. Ipak je on bio osoba koja je poslednja videla Džozefa - na dan nestanka njih dvojica su navodno oko sat vremena razgovarali o poslu.

 

 

U knjizi je planirao da otkrije kako mu se Džozef poverio da je sumnjao da Samer pokušava da ga otruje. Bila je to optužba za koju niko nije smatrao da je tačna. 

Policija je imala sumnje u vezi sa Meritom. U izjavi koju je dao odmah nakon nestanka, o Džozefu je pričao u prošlom vremenu, iako nije bilo nikakvih dokaza da je mrtav. 

"On je bio moj najbolji prijatelj", rekao je tada Merit. 

Džozefovi prijatelji su rekli da im se poverio sa sumnjom da se Merit umešao u mutne poslove, te da krade novac od njega. Drugi partner Danijel, ispričao je da je Džozef razmišljao o tome da otpusti Merita jer je imao velike kockarske dugove i nije prestajao sa porokom. 

U novembru 2013. godine jedan motorciklista se vozio Mohave pustinjom koja je od porodičnog doma Mekstejevih udaljena oko sat vremena. Pronašao je ljudske ostatke. 

Pozvao je policiju koja je otkrila dva plitka groba - porodica Mekstej je konačno pronađena. Džozef je bio zakopan sa sinom, dok je Samer bila u grobu sa ćerkom. Kod njih dve je pronađen i težak čekić. 

 

Imali su povrede lobanja, a oružje kojim su ubistva izvršena je čekić. Lokalna policija je u znak sećanja postavila četiri krsta na mestu gde su njihova tela pronađena.

 

Ipak, i dalje se nije znalo ko ih je ubio. Nisu imali neprijatelje, te se policija fokusirala ponovo na Čarlsa Merita. 

 

Policija je utvrdila da se Meritov telefon 6. februara nalazio u blizini mesta gde su tela pronađena, samo dva dana nakon što su poslednji put viđeni. Takođe, njegov DNK je pronađen u kolima Mekstejevih. 

 

Kako je kasnije policija ustanovila, Merit je krao novac iz zajedničke kompanije, a Džozef mu se zbog toga suprotstavio. Nakon Džoezfovog "nestanka", nastavio je da uzima novac. 

Iako dokazi protiv Merita nisu čvrsti, on je uhapšen 2014. godine i optužen za ubistvo Džozefa i Samer i njohovo dvoje dece. 

 

Konačno, suđenje je počelo 2019. godine. Trajalo je 4 meseca, a nakon devet godina od ubistva četvoročlane porodice, Merit je proglašen krivim i osuđen na smrt u januaru ove godine.

 

Merit (62) i dalje tvrdi da je nevin i da nikada ne bi ubio svog najboljeg prijatelja.

"Voleo sam Džozefa. Bio je veliki deo mog života, nikada ga ne bih povredio ni na koji način. Nikada ne bih podigao ruku na ženu ili dete. Nisam to uradio, iako znam da mi ne verujete", rekao je Merit tokom suđenja. 

 

Ipak, do danas neke stvari u ovom slučaju nisu razjašnjenje. Kako nije pronađeno mesto zločina, ne zna se kada, kako i gde su ubijeni. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija