• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic.rs

26.04.2020

13:42

"SPAVALI SMO NA PODU I POKRIVALI SE KRPAMA" OVE DETALJE iz života TOME ZDRAVKOVIĆA NIKO NIJE ZNAO!

Estrada

"SPAVALI SMO NA PODU I POKRIVALI SE KRPAMA" OVE DETALJE iz života TOME ZDRAVKOVIĆA NIKO NIJE ZNAO!

Podeli vest

Tužna životna priča...

Legendarni pevač Toma Zdravković živeo je u Pečenjevcu sa roditeljima, sestrom i trojicom braće, od prvog razreda osnovne do prvog razreda srednje škole. Pečenjevčani su od svog Tome napravili kult. Njegov prijatelj svojevremeno je otkrio detalje koje niko nije znao.

Svi u porodici Zdravkovića bili su talentovani za pesmu, ali on najviše!

Foto: printscreen youtube

- Svi u porodici su bili talentovani za pesmu. Dar su nasledili od oca Dušana, ali Toma je najlepše pevao. Muzičko nam je u petom razredu predavao nastavnik matematike Ignjat Nikolić i on nas je naučio da sviramo violinu, čitamo note, da solfeđo znamo u prste, a Toma se posebno u tom predmetu isticao. Počeo je pesmom da zarađuje, ne u novcu, za parče hleba, kada smo nas dvojica upisali trogodišnju Tekstilnu školu u Leskovcu - ispričao je Staniša Stanojević koji je je sa grupom Tominih vršnjaka pokrenuo inicijativu da se od porodične kuće Zdravkovća, koja se praktično raspada, napravi njegov muzej, spomen-kuća.

BRZO OBRISALA SNIMAK! Jelena Karleuša NABOLA koreografa ŠTIKLOM u GRLO - ON SE UVIJAO OD BOLOVA! ONA U ŠOKU! (VIDEO)

On i Toma Zdravković su stanovali u iznajmljenom memljivom sobičku u Ulici Nikole Tesle 25 kod neke Tetka Živke.

- Spavali smo na podu i pokrivali se krparama, sve su nas vaške pojele - dodao je on.

NI GRAM ŠMINKE! Uvek je gledate SREĐENU OD GLAVE DO PETE! Maja Berović se usudila da OKAČI OVU FOTKU!

 

- U centru Leskovca, tamo gde je pre nekoliko godina podignut spomenik Tomi Zdravkoviću, bila je kafana "Radan" iz koje se stalno čula muzika. Tog septembra 1954. godine dva mršava, gladna dečaka ušla su u kafanu da, ako mogu, izmole ostatke sa neke od trpeza. Imao je Toma sreće jer ga je te večeri čuo upravnik Pozorišta u Leskovcu i pitao ga hoće li da peva u predstavi "Zona Zamfirova". "Može, rekao je, ali za dve činje pasulja i dva parčeta hleba“ - priseća se pevačev drug.

Foto: Printscreen You Tube/Toma Zdravković

- Dva meseca kasnije u "Radanu" gostovala je jedna prava kafanska zvezda - Silvana Armenulić. Pre nego što je stala na podijum slušala je mladog mršavog dečaka kako peva, pa je zatražila da narednu pesmu otpevaju u duetu. Bio je to presudan trenutak za Tomu Zdravkovića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 3 godine

A ko od nas u jednom momentu svog zivota nije spavao na podu, na kartonima?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija