• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Glas Zapadne Srbije/Informer.rs

02.06.2020

18:33

"MATORA SAM, ALI VOLIM DA ŽIVIM!" Ova bakica bi svaku drugu osobu pobedila u TRCI NA 50 METARA! Kosi travu, cepa drva, svira HARMONIKU! (VIDEO)

Estrada

"MATORA SAM, ALI VOLIM DA ŽIVIM!" Ova bakica bi svaku drugu osobu pobedila u TRCI NA 50 METARA! Kosi travu, cepa drva, svira HARMONIKU! (VIDEO)

Podeli vest

Svaka čast!

Iako je napunila 95 leta, Ljubica Nikolić iz sela Gornji Banjani, oseća se kao da joj je pola veka manje. Ova starica živi sama, obavlja sve poslove u kući i van nje. Ne libi se da teškom kofom dohvati vodu sa dna bunara ili da pokosi travnati put koji vodi do njene trošne kuće.

FEJSBUKOM SE ŠIRI OVA FOTOGRAFIJA POPUT LAVE...Ono što je ovaj DEKA učinio za svoju dragu, neće vas ostaviti RAVNODUŠNIM!

- Još mogu sve sama i da pokosim, iscepam drva, ali i da potrčim ako treba. Znam da neki moji vršnjaci ne mogu da ustanu iz kreveta, a ja sam uvek bila aktivna i nisam se predavala. Unuci me često zovu da potrčim sa njima, da provere da li ja to stvarno mogu ili se šalim. Kad uhvatim sprint, ostanu u čudu - priča ova super baka.

DRAGI RODITELJI, vodite mališane što češće kod bake i deke - PRODUŽIĆETE IM ŽIVOT!

 

Bez supruga je ostala pre 30 godina, a dalje je nastavila sama. U slobodno vreme koje u ovim godinama ima na pretek, svira usnu harmoniku i piše pesme, pa se iz kuće na obroncima Rajca često čuju umilni zvuci. Visprena starica često zna i da se našali na svoj i račun svojih godina.

Foto: printscreen You Tube Glas Zapadne Srbije

- Matora sam, matora, ali volim da živim. Dok poslednji dinar imam neću da se smirim. Matora sam kao svaka baba, ali sam srećna što sam čukunbaba - napisala je Ljubica ove stihove.

U njenoj malenoj kući sve podseća na neka stara vremena, sve je čisto i utegnuto kao da je mlada domaćica ili tek pridošla nevesta.

Foto: printscreen You Tube Glas Zapadne Srbije

Zbog njene smirenosti i blage naravi, muž joj je često govoro da će živeti 100 godina, pa izgleda da će se njegovo proročanstvo i obistiniti. Potomci obožavaju baku Ljubicu, pa se kod nje najčešće svi zajedno okupljaju i kažu da niko ne pravi tako ukusnu proju i pitu, kao ona.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 3 godine

,,Informeru'' hvala što je u tekstu čitaocima ostavljena mogućnost da na Jutjubu vide snimak o životu i velikoj vitalnosti jedne sjajne, pametne seoske žene.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59