• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.08.2020

19:48

NAPISALA JE VIŠE OD 70 KNJIGA, UPOZNALA BITLSE I ELIZABET TEJLOR! Svi znaju da je bila veliki BORAC, a evo kakva je majka bila ISIDORA BJELICA!

Estrada

NAPISALA JE VIŠE OD 70 KNJIGA, UPOZNALA BITLSE I ELIZABET TEJLOR! Svi znaju da je bila veliki BORAC, a evo kakva je majka bila ISIDORA BJELICA!

Podeli vest

Ovo su detalji iz života Isidore Bjelice, koja nas je danas napustila...

Biografija beleži da je Isidora rođena Sarajka koja je u Beogradu diplomirala i magistrirala dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti.

TUGA! PREMINULA ISIDORA BJELICA! Književnica se DUGO BORILA SA OPAKOM BOLEŠĆU - Izgubila je BITKU!

Kosmopolitski duh i kreativnost nasleđena od oca učinili su da Isidora postane jedna od omiljenih javnih ličnosti čitavog regiona. Napisala je i objavila 79 knjiga, nekoliko pozorišnih komada i radio drama.

Multitalentovana umetnica oprobala se i u režiranju, a film Dorćol-Menhetn i predstava Sarajka u Beogradu pobrali su simpatije gledalaca. Kada je u pitanju Isidora Bjelica, njena biografija obuhvata i višegodišnje pisanje kolumni za domaće časopise.

Isidora Bjelica se veoma uspešno bavi i kreiranjem šešira, koji su njen zaštitni znak. Autentičan stajling u potpunosti oslikava njene osobine – ona je samosvesna, kreativna i autentična.

Još u detinjstvu, Isidora je imala prilike da upozna neke od najznačajnijih i najneobičnijih ljudi današnjice. To je imalo ključnu ulogu u formiranju njenog životnog stila. Zahvaljujući ocu, cenjenom novinaru koji se kretao u krugu intelektualaca, upoznala je Bitlse, Huana Miroa, Elizabet Tejlor… Poseban utisak na nju je ostavio susret sa Lejdi Di.

Ljubav prema putovanjima odvela ju je u najudaljenije delove sveta, a svoje utiske pretočila je u uzbudljive putopise. Većina Isidorinih knjiga zasniva se na ljubavnim zapletima, a neke od njih imaju istorijsku osnovu. Pored ostalog, Isidora je pisala o tajnom životu slavnih Srpkinja, poznatim medijskim imenima sa naših prostora, kao i o predrasudama koje postoje o muško-ženskim odnosima.

Ekstremno liberalna mama

Iz braka sa svojim nekadašnjim profesorom, dramaturgom Nebojšom Pajkićem, Isidora ima ćerku i sina. Lav Grigorije i Vila Evanđelina sticajem okolnosti odrasli su pre vremena i mnogo pre svojih vršnjaka. Majčina bolest ih je na jedan poseban način ojačala, tako da su oni danas uspešni mladi ljudi.

Isidorina želja je da joj deca budu slobodna i da žive ono što oni žele, a ne tuđe iluzije i zanose.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija