• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.09.2020

06:00

BLISTAVA KARIJERA, ALI I TRAGIČAN KRAJ NAJVEĆEG BOEMA NAŠEG GLUMIŠTA! Najčešće je glumio usamljenog dobričinu, a UPRAVO JE TO OPISIVALO NJEGOV PRIVATNI ŽIVOT!

Estrada

BLISTAVA KARIJERA, ALI I TRAGIČAN KRAJ NAJVEĆEG BOEMA NAŠEG GLUMIŠTA! Najčešće je glumio usamljenog dobričinu, a UPRAVO JE TO OPISIVALO NJEGOV PRIVATNI ŽIVOT!

Podeli vest

Predrag Pepi Laković bio je jedan od najpoznatijih jugoslovenih glumaca, iako nije bio jedan od onih koji su igrali naslovne uloge, uvek je na velikom ekranu bio veoma upečatljiv

Rođen je u Skoplju 1929. Godine, pet minuta pre svog brata blizanca Dragana(takođe poznati glumac). Bio je dve kile lakši od brata, a porođaj je jedva preživeo

Pepi je imao tu čast da bude pripadnik prve generacije studenata glume na fakultetu dramskih umetnosti. Društvo su mu pravili Olivera Marković, Vlastimir Đuza Stojiljković i Vlasta Velisavljević.

VUK SAMOTNJAK I PRAVI BOEM

Oni koji su ga poznavali kažu da se njegov život promenio posle smrti njegove supruge. Tada je postao usamljenik, koji svoju tugu leči za kafanski stolom.

Slobodne dane provodio je u svojoj vikendici na Bisernom ostrvu. Nije se previše družio sa ljudima, iako su ga svi iz njegove profesije obožavali.

Može se reći da je taj način života uticao i na uloge koje igrao, jer često su mu režiseri dodeljivali likove usamljenih dobričina.

ZLATNO DOBA NA PRAGU ŠEZDESETIH

Osamdesete su za Lakovića bile svakako najproduktivnije. Prvo je 1980. briljantno odigrao čoveka koji optužen za silovanje u filmu "Majstori majstori", a zatim je usledio niz sporednih ali veoma jakih karaktera na filmkom platnu i tv ekranima.

Treba izdvojiti epizodu u filmu "Balkanski špijun", ali i fenomalan lik kućepazitelja Franje u remek-delu Emira Kusturice "Otac na službenom putu".

Usledile su dve uloge gde je igrao očinsku figuru Žarku Lauševiću. Prvo u seriji "Sivi dom", a zatim u filmu "Šmeker".

UJAK KOSTA

Verovatno ćemo ga najviše pamtiti kao ujaka Kostu Pavlović iz čuvene porodične serije "Bolji život".

Odlični Pepi do tančnina je izneo lik koji je izgubljen u vremenu i prostoru, simpatičan ali pomalo naporan, a za neke neželjen gost u kući Popadić.

Jednom prilikom je priznao da je ulogu dobio slučajno.

-Taj kosta me sasvim slučajno zadesio kao da je pao sa neba – rekao je Laković u jednom od svojih retkih izjava za javnost.

TRAGIČNA SMRT

Tog 9. Septembra trebao je biti još jedan u nizu boemskih dana Predraga Lakovića na Mrtvoj Tisi, ipak taj dan se Pepi u istoj utopio.

U medijima su pisane razne verzije o njegovoj smrti, ali nikad nije tačno potvrđeno na koji način je stradao ovaj veliki glumac.

BONUS VIDEO:

SREĆAN NAM SVETSKI DAN KNEDLI! Od ovog recepta krenuće vam voda na usta!

GLEDAJTE TALASE USRED CENTRA GRADA! Ovakav prizor hipnotiše!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija