• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BBC/Informer.rs

10.09.2020

19:43

PREMINULA JEDINA BONDOVA SUPRUGA! Glumila je u "Igri prestola", svi su je obožavali - U POSLEDNJEM TRENUTKU BILA JE OKRUŽENA ČLANOVIMA PORODICE!

Estrada

PREMINULA JEDINA BONDOVA SUPRUGA! Glumila je u "Igri prestola", svi su je obožavali - U POSLEDNJEM TRENUTKU BILA JE OKRUŽENA ČLANOVIMA PORODICE!

Podeli vest

Napustila nas je čuvena glumica...

Britanska glumica Dajana Rig, poznata po ulogama Emilije Pil u televizijskoj seriji "Osvetnici", Olene Tajrel u "Igri prestola" i jedina filmska supruga Džejmsa Bonda, preminula je danas od raka u 82. godini.

"Umrla je mirno jutros. Bila je kod kuće, okružena članovima porodice koji su zamolili za poštovanje privatnosti u ovom teškom trenutku", rekao je agent glumice, prenosi BBC.

Dijana Rig je u filmu "U tajnoj službi Njenog veličanstva" iz 1969. godine, tumačila ulogu Trejsi, jedine žene koja je na filmu postala supruga Džejmsa Bonda.

Nagrađivana glumica, koja je ostvarila uloge i u seriji "Igre prestola" i čuvenoj tv seriji iz šezdesetih godina "Osvetnici", preminula je od raka, koji joj je dijagnostikovan u martu.

Od novijih ostvarenja, pamti se i uloga Vojvotkinje od Baklua u seriji Viktorija iz 2016.

Dajana je bila ikona pozorišta, filma i televizije. Dobila je nagrade Bafta, Emi, Toni i Ivning Standard za svoj rad na sceni i ekranu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihailo

pre 3 godine

Glumila je I u Beogradu u Kralju Liru kad je Šekspirovo pozorište gostovalo u Narodnom Pozorištu povodom jubileja 400 godina Šekspira. Tada je bila mlada glumica, snažnog glasa i brilijantnog akcenta ... Ogromne scenske energije i beogradsku publiku je osvojila na juriš. U tom momentu ta podela je bila ono što je najbolje u britanskom pozorištu. Kralj Lir je bio Pol Skofild. Podela snova i gostovali u Beogradu...

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija