• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.09.2020

13:36

NAPUSTIO ŠKOLU jer se posvetio OSVETI - Jurio je UBICU SVOG OCA godinama, a kada ga je SREO - šok OBRT!

Estrada

NAPUSTIO ŠKOLU jer se posvetio OSVETI - Jurio je UBICU SVOG OCA godinama, a kada ga je SREO - šok OBRT!

Podeli vest

Nije mu bilo lako!

Da je znao šta će se dogoditi kada je bacio kamen na komšijinog sina, Kinez Ksijang Mingkijan ga bez dileme nikada ne bi uzeo u ruke. Ovako mu je taj kamen postao smisao života jer je od njega započet najgori dan njegovog života, dan kada je izgubio oca.

PREMINULA ISIDORA ŽEBELJAN!

Ksijang, tada devetogodišnjak, sporečkao se sa vršnjakom Žang Džunom kojem je bacio kamen u baru kako bi bio poprskan. Potom je Žang bacio još veći kamen na Ksijanga i on je isprskao celu njegovu porodicu koja je sedela na verandi, dok je sestru kamen čak i povredio po nozi. Ksijangov otac bio je ljut i otišao je kod Žangovih u kuću. Nekoliko minuta kasnije, posle burne svađe, čuli su se krici. Ksijang stariji izašao je sa nekoliko uboda u stomaku. Obilno je krvario. Ksijang je potrčao da zove policiju i hitnu pomoć.

Policija se pojavila tek narednog jutra kada je bilo već kasno, a on je sa majkom i sestrom krenuo put bolnice. Otac mu se usput žalio kako mu je jako hladno i da je gladan. Nekoliko minuta kasnije je preminuo.

Komšija i ubica Žang Mogui iskoristio je priliku da pobegne iste večeri. Policija je, zapanjujuće, već posle tri dana obustavila potragu i te 2000. godine Ksijang je ostao bez pravde. Slučaj se raspao a da nije ni započet valjano.

Foto: Pixabay

Videvši da u kući više nema nikog ko bi donosio platu, te da će svi ostati gladni, Ksijang je posle dva meseca iznenada napustio školu i krenuo da traži očevog ubicu. Prvo je otišao u lokalnu stanicu policije raspitujući se o Žang Moguiju. Ništa.

Ksijangova porodica se naredne godine preselila u veći grad pored kako bi povećala sebi šanse da pronađe ubicu, ali opet ništa. Tek 2007. godine Ksijang je dobio informaciju da čovek sličnog opisa svaki dan prolazi centrom grada na motorciklu. Ponovo ništa. Šest godina kasnije, Ksijangu je prijatelj javio da čovek sličnog opisa radi u parku u Đinđiangu, provincija Fuđijan. Otputovao je tamo, tri meseca je boravio u gradu, ali nije pronašao takvog čoveka.

Ipak, sreća mu se osmehnula nekoliko godina kasnije kada je saznao da je Žang Mogui u gradu Nananu i da radi u fabrici.

BIO JE GLAVNI BAJA NA ESTRADI TOKOM DEVEDESETIH! Čuveni Žika danas izgleda SASVIM DRUGAČIJE, a sada peva po ČIKAGU!

“Konačno”, pomislio je mladić koji je život posvetio hvatanju komšije.

Zaista, posle tri dana pravljenja zasede i posmatranja na fabriku, Ksijang je ugledao Žang Moguija. Nije se mnogo izmenio za ovih petnaestak godina. Narednog dana saznao je da se sad zove Šao Lijang i da se ponovo oženio i ima dete.

Ksijang je svih ovih godina čuvao dokaze s lica mesta – Moguijevu krv, očevu košulju u kojoj je iskrvario i nož kojim je ubijen. Video je da je policija u startu digla ruke i znao je da će kad-tad, kad uhvati očevog ubicu, to najviše značiti.Međutim, ponovo policija nije želela da otvara slučaj i tek kada je Ksijang angažovao veoma jakog advokata pozajmivši novac sa svih strana da ga plati, pristali su da daju nalog za hapšenje očevog ubice.

ISPUNILA JOJ JE ŽELJU! Cela estrada se okupila U BELOM zbog Isidore Bjelice - PLAKALI SU I GLEDALI U NEBO! (VIDEO)

Pravdu je, tada dečak, a danas muškarac od 26 godina dočekao – Žang Mogui je osuđen na doživotnu robiju. Ksijang je odahnuo. Uspeo je. Danas ima devojku, solidan posao, ali još ne razmišlja o ženidbi. Prvo da oseti malo kako pravi život bez straha i tenzija zaista izgleda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59