• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2020

12:50 >> 13:53

(FOTO/VIDEO) SAHRANJEN BORA DRLJAČA! Estrada u SUZAMA - kolege, prijatelji i porodica ispratili pevača na VEČNI POČINAK - sinovi NEUTEŠNI

Estrada

(FOTO/VIDEO) SAHRANJEN BORA DRLJAČA! Estrada u SUZAMA - kolege, prijatelji i porodica ispratili pevača na VEČNI POČINAK - sinovi NEUTEŠNI

Podeli vest

Bora Drljača preminuo je posle teške bolesti u 80. godini, a poslednji ispraćaj velikog pevača, za kojim tuguje cela estrada, održan je danas na Novom bežanijskom groblju u 13.30 sati

Među prvima na groblje je stigao Era Ojdanić.

Foto: informer.rs

Foto: informer.rs

Pored sanduka je sin Vladimir, a stigla je i pevačica Vera Matović koja plaće zajedno sa Erom. Došao je i Marinko Rokvić i Goca Lazarević. Tu su i Željko Šašić, Baja Mali Knindža, Ivan Marinković, Ćana,...

Sve prisutne potresla je scena kada je Era ušao da Borinoj porodici izjavi saučešće i kada je zakukao i zaplakao nad sandukom.

Borini sinovi sve vreme stoje kod sanduka, dok pop čita opelo. 

Stanojka Mitrović Ćana prisetila se poslednjeg razgovora sa Drljačom.

 - Videli smo se pre par meseci, a čuli smo se pre mesec dana, i tad mi je pričao da će se on ipak izboriti, nadao se, bio je optimista. U poslednje vreme je teže govorio, pa nisam htela da dosađujem. Pamtiću ga po toj njegovoj emociji - rekla je pevačica za Kurir. 

 Kako je njegov sin izjavio za domaće medije, pevač je bolovao od melanoma koji se proširio na mozak, a borio se do zadnjeg dana. Pevačevi prijatelji i kolege su skrhani bolom zbog ovoga.

Udruženje estradnih umetnika Srbije će mu dodelili posthumno nacionalnu estradnu nagradu u decembru.

Bora Drljača je rođen 29. avgusta 1941. godine u selu Donja Suvaja, u opštini Bosanska Krupa. Bora je bio jedan od najpopularnijih pevača u Jugoslaviji. Stekao je status Istaknuti umetnik i dobio je nagradu za životno delo. Snimio je preko 50 nosača zvuka na kojima se nalazi oko 400 pesama. Prodao je preko pet miliona ploča i kaseta. Nastupao je po celom svetu, a najviše u Americi, Kanadi, Australiji i zapadnoj Evropi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija