• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

25.10.2020

08:20

MISTERIOZNO UBISTVO TINEJDŽERKE REŠENO POSLE SKORO 20 GODINA! Ubica otkriven preko TIK-TOKA, policiji je SVE VREME BIO ISPRED NOSA!

Estrada

MISTERIOZNO UBISTVO TINEJDŽERKE REŠENO POSLE SKORO 20 GODINA! Ubica otkriven preko TIK-TOKA, policiji je SVE VREME BIO ISPRED NOSA!

Podeli vest

Alisa Tarni je poslednji put viđena zadnjeg dana škole, 17. maja 2001. godine. Skoro 20 godina pošto je Alisa Tarni (17) nestala u Arizoni, njen očuh Majkl Tarni (72) optužen je za njeno ubistvo. Alisino telo nikada nije pronađeno, piše Independent

Sara Tarni imala je samo 12 godina kada je njena sestra Alisa nestala, zbog niza nelogičnosti godinama je sumnjala da je njen otac, a Alisin očuh umešan u ovaj događaj. Odlučila je da pokrene sopstvenu istragu i to na Tik-Toku, što je skoro 20 godina kasnije rezultiralo hapšenjem.

Majkl Tarni od početka je negirao umešanost u ovaj događaj, a nakon godina neuspešne policijske istrage, Sara je odlučila da potraži "Pravdu za Alisu" na društvenim mrežama što je ponovo zainteresovalo javnost za ovaj slučaj, prenosi "Njuz".

 

 

Alisa (17) nestala je 2000. godine iz porodičnog doma gde je živela sa očuhom i petoro braće i sestara, a ono što je probudilo Sarinu sumnju bila je činjenica da je otac izvukao nestalu tinejdžerku ranije iz škole tog dana.

Po Alisu u školu je došao očuh, oko 11 sati. Policiji je kasnije rekao da su se raspravljali zbog njene želje da ima više slobode pri povratku kući i da je otišla odmah u svoju sobu kad su stigli kući. Uveče tog dana trebalo je da prisustvuje maturskoj proslavi.

Oko 13 sati on je otišao po Alisinu mlađu sestru Saru, koja se vraćala sa izleta. Kad su njih dvoje stigli kući pronašli su poruku u Alisinoj sobi u kojoj je pisalo da odlazi od kuće, da ide u Kaliforniju.

 

 

Uprkos molbama mnogih članova porodice da nastave istragu, policija je zaključila da u celom slučaju nema zločina. Slučaj je ponovo otvoren 2008. godine, a policija je uvidela da je došlo do zločina.

Policija je u međuvremenu saznala da su protiv Tarnija podnete i optužnice za seksualno zlostavljanje, pa je policija pretražila kuću u kojoj je Alisa živela sa očuhom. Pronađeno je mnogo snimaka nadzornih kamera, ali nijedan iz dana kada je Alisa nestala.

Alisina sestra Sara nikada nije odustala od sestrinog slučaja. U vreme nestanka, imala je 12 godina. Jedan njen video, koji se sastoji od kućnih snimaka pregledan je 21 milion puta, a u jednom delu snimka čuje se Majkl Tarni koji kaže "Sara, tata je perverznjak".

 

@saraheturney

Please help me get justice for Alissa by sharing, liking, and commenting on this video. Listen to her story on the Voices for Justice Podcast. ##fyp ♬ original sound - Sarah Turney

 

Zahvaljujući njima i zainteresovanosti ljudi za ovaj slučaj, Majkl (72) je optužen za drugostepeno ubistvo i uhapšen. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija