• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

12.11.2020

10:28 >> 10:34

DUGO SE BORIO SA TEŠKOM BOLEŠĆU - Ovako su se kolege oprostile od čuvenog Dragojla

Estrada

DUGO SE BORIO SA TEŠKOM BOLEŠĆU - Ovako su se kolege oprostile od čuvenog Dragojla

Podeli vest

Glumac Mirko Babić umro je u 72. godni, a pre četiri godine čuveni glumac se lečio od karcinoma grla.

- Tek sam sinoć saznala. Šokirana sam. Nisam znala da je Mirko bolestan jer smo snimali pre dva meseca. Posebno ga cenim kao čoveka i kolegu i jedva čekam da se oporavi. Mi smo stara ekipa i kao familija smo. Ovim putem bih mu pružila veliku podršku i da nam što pre ozdravi naš Dragojlo! - rekla je tada za “Blic” glumica Ljiljana Stjepanović.

Foto: Radojica Barjaktarević

- Primetio sam izvesne promene i o tome razgovarao sa njim i njegovom ćerkom Tamarom. Uveravao me je da se redovno kontroliše i da je sve u redu. Vest o njegovoj bolesti me je uzdrmala. Mirko mi je više od kolege - mi smo kao braća. Još od filma „Na putu za Katangu“, čiji sam scenarista a koji je režirao Živojin Pavlović, Mirko je igrao gotovo u svakom mom projektu. To je veliki čovek čija dobrota i odanost prevazilaze kosmičke granice. Pošto ga odlično znam - siguran sam da će pobediti bolest i da će kao Dragojlo nastaviti da pleni srca i duše gledalaca. Nemojte da se ljutite - ali, ne pada mi na pamet da ga menjam - čekam mog Dragojla ispred kamere - govorio je Radoš Bajić kada je saznao za Mirkovu bolest.

Foto: Printscreen You Tube/AmiG Show

Podsetimo, danas je Radoš Bajić u čijoj je seriji "Selo gori, a baba se češlja" Mirko igrao čuvenog Dragojla saopštio tužne vesti.

- Osvanuo je težak, tužan i veoma sumoran dan. Srbija je ostala bez još jednog velikog čoveka. Napustio nas je moj brat, veličanstveni glumac i odani prijatelj, prvak drame Narodnog pozorišta „Joakim Vujić“ u Kragujevcu, prvak dobrote, plemenitosti i lepote… Naš dragi Mirko… Ne zna se - da li je bio veći i bolji umetnik ili čovek? Rekao bih – bio je i jedno i drugo… Jedinstven, grandiozan i neponovljiv… Nemoj da se ljutiš… i počivaj u miru dragi moj Dragojlo…

Foto: Printscreen You Tube

Ono po čemu je Mirko Babić bio poznat širokim narodnim masama svakako je uloga domaćoj seriji "Selo gori a baba se češlja", u kojoj je Mirko igrao Dragojla.

Pored te uloge, Mirko Babić je od početku svoje karijere imao zapažene uloge u brojnim televizijskim serijama i filmovima. Neki od filmova i serija u kojima je igrao su i : " Stići pre svitanja ", " Vruć vetar " ( uloga sudskog izvršitelja ), " Dr " iz 1984. godine ( uloga dr Milorada Cvijovića, koja je u kasnijim ekranizacijama ove Nušićeve komedije bila poverena i Branislavu Lečiću ), " Kraj dinastije Obrenović " ( uloga majora Milosava Živanovića ), " Moj rođak sa sela " ( uloga Marka ), " Ravna gora " ( uloga Obrada ) i mnoge druge.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija