• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

17.11.2020

15:57

OVAJ POKRET ČINIO GA JE POSEBNIM! Ivana Bekjareva svi će pamtiti PO JEDNOM - Reditelji su se PLAŠILI, a ja sam to RADO PRIHVATAO I MENJAO!

Estrada

OVAJ POKRET ČINIO GA JE POSEBNIM! Ivana Bekjareva svi će pamtiti PO JEDNOM - Reditelji su se PLAŠILI, a ja sam to RADO PRIHVATAO I MENJAO!

Podeli vest

Čuveni glumac Ivan Bekjarev umro je juče u Beogradu u 74. godini, a jedna od uloga koja ga je proslavila i po kojoj ga publika najviše pamti jeste Stevica Kurčubić, lik koji je tumačio u seriji "Bolji život".

Stevicu Kurčubića, muljatora i kradljivca, uprkos mračnoj biografiji, Bekjarev je učinio vrlo simpatičnim.

Međutim, sa ovim likom, Bekjarev je izgubio svoj identitet. Umesto nadimaka Beki i Bekson, pod kojima je do tada bio poznat, nakon ove uloge svi su ga počeli zvati Kurčubić.

Kurčubić ima i svoj legendarni pokret po kom je prepoznatljiv - hvatanje za kragnu. Zanimljivo je to da je ovaj pokret nastao sasvim spontano, tokom snimanja serije "Banjica" gde je u prvoj epizodi Bekjarev slučajno napravio ovaj potez, koji se rediteljima svideo, te su ga preneli i u narednu seriju i od njega načinili Kurčubićev zaštitni znak.

U jednom od poslednjih intervjua Ivan Bekjarev govorio je upravo o tome kako ga publika pamti po određenim, najprepoznatljivijim ulogama.

Foto: Printscreen You Tube

- Uvek sam se trudio da ne igram istu ulogu ceo život i svakome sam udahnuo nešto novo. Trudio sam se da ne uđem u taj rizik iako neki glumci igraju celog života iste likove. Ja sam se grozio toga, meni je transformacija najbitnija stvar u glumi i uvek sam se trudio da budem drugačiji. Recimo, u "Boljem životu" sam izmislio ono povlačenje kragne i mašne, u "Otpisane" sam ubacio rečenicu "Op, trt, gevezen zajn!", u "Srećnim ljudima" sam smislio da imam kajlu da se podsmehnem onima koji i danas idu sa tim zlatnim kajlama, pa sam imao repić i tako dalje. Bavio sam se spoljnom karakterizacijom, koje se reditelji neopisivo boje. Ja sam tako učen kao glumac, da treba ravnopravno sprovesti i elemente spoljne i unutrašnje karakterizacije, koliko je to moguće, jer reditelji teško pristaju na to. Mislim da tome dugujem što mi je svaka uloga stekla veliku popularnost i ono najbitnije, da popularnost jedne uloge nije potukla onu narednu - govorio je Ivan Bekjarev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PREMINUO IVAN BEKJAREV
Estrada

PREMINUO IVAN BEKJAREV

Jedan od naših najpoznatijih glumaca, Ivan Bekrjarev, kroz život je igrao mnoge uloge, a poslednju nije stigao da odigra do kraja jer ga je bolest prekinula.

16.11.2020

21:22

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija