• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.11.2020

07:53

DAO JE ŽIVOT ZA DEVOJČICU! OVO JE PRIČA O MALOM HEROJU VELIKOG SRCA! Pomahnitali pas napao Nikolinu, BACAO JE SA JEDNE STRANE NA DRUGU, a onda je u pomoć pritrčao Leo! (Foto/video)

Estrada

DAO JE ŽIVOT ZA DEVOJČICU! OVO JE PRIČA O MALOM HEROJU VELIKOG SRCA! Pomahnitali pas napao Nikolinu, BACAO JE SA JEDNE STRANE NA DRUGU, a onda je u pomoć pritrčao Leo! (Foto/video)

Podeli vest

Devojčicu Nikolinu je 2014. godine u Pančevu napao je veliki komšijski pas, rase bulmastif, dok je vozila rolere u svojoj ulici

Tokio ima svog Hačika, a Pančevo Lea. Pančevci su toliko ganuti onim što je ovaj pas učinio , da su reagovale i gradske vlasti, dok su sredstva prikupili građani volonteri iz Društva prijatelja životinja. Ne žele da se ova priča ikada zaboravi. Leo je to zaslužio.

Pomahnitali pas je Nikolinu 9. marta 2014. godine oborio na zemlju, ujeo za ruku i počeo da je baca kao lutku. Tada je pritrčao mali jazavičar Leo, počeo da laje i napada velikog psa da bi odbranio devojčicu.

- Vozila sam rolere ulicom i odjednom se pojavio bulmastif. Krenuo je da skače oko mene i rekla sam mu „skloni se“. Onda me jako uhvatio za ruku, oborio na zemlju i počeo da ujeda. Bacao me sa jedne strane ulice na drugu, kao kesu. Vrištala sam, mislila sam da ću umreti, jer nikoga nije bilo na ulici. Mnogo sam se uplašila. Ne znam tačno koliko je sve trajalo, ali meni je delovalo kao večnost - rekla je tada Nikolina za Alo, dodajući da još ima traume i da se pre neko veče i mačke uplašila.

Foto: Printscreen You Tube

Na sreću, Nikolinino zapomaganje i krike čula je komšinica Đurđina Ilić, koja je sa Leom bila u garaži.

- Istrčala sam na ulicu, prizor je bio jeziv. Razjareni pas je bacao izbezumljeno dete. Pokušala sam da je spasem, ali nisam uspela. Počela sam da vrištim, a onda je moj Leo pokušao da napadne bulmastifa kako bi odvratio njegovu pažnju od deteta. Bulmastif je onda pustio devojčicu i usredsredio se na Lea - objasnila je Đurđina tada za Alo.

 

 

U pomoć im je pritekao još jedan komšija koji je uspeo da iz čeljusti razjarenog psa spase Nikolinu i Lea. Tokom napada pas je Nikolini skroz otkinuo rukav od jakne i skinuo rolere.

Nikolina je zadobila nekoliko ujeda na levoj ruci, a mali Leo je životom platio svoj herojski čin. Izujedan Leo odveden je u veterinarsku kliniku, ali nažalost, posle dva dana je uginuo.


Kada su povređenog Lea poveli u ambulantu, osoblje je odbilo da ga pregleda, zato što im je iscurela baterija za čitanje čipa, koji psi imaju na ušima, pa je Leu operacija izvršena u Beogradu.

Foto: Printscreen You Tube

Inače, za psa koji je napao devojčicu kažu da je mešavina bulmastifa i rotvajlera. Reč je o komšijskom psu Medi, koji je noću čuvao dvorište, a dane je provodio zatvoren u boksu. Međutim, tog popodneva je uspeo da pobegne. 

Leo je u Pančevu u Narodnoj bašti 2015. godine dobio spomenik. Njegov spomenik gleda na igralište pošto je jako voleo decu, a i ona njega.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija