• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.12.2020

07:36

UBISTVO KOJE JE ŠOKIRALO JUGOSLAVIJU! Pre tri decenije snimljen je film o čoveku koji je SVIREPO ISKASAPIO svoju suprugu! Ono što je u zatvoru izgovorio JE ŠOKANTNO!

Estrada

UBISTVO KOJE JE ŠOKIRALO JUGOSLAVIJU! Pre tri decenije snimljen je film o čoveku koji je SVIREPO ISKASAPIO svoju suprugu! Ono što je u zatvoru izgovorio JE ŠOKANTNO!

Podeli vest

Pre tri decenije premijerno je prikazan film Kuduz, u kome je ekranizovana priča o stravičnom ubistvu koje je potreslo bivšu Jugoslaviju

Jeziv zločin se dogodio 1985. godine nadomak Hadžića, u BiH, kada je Junuz Kečo u naletu bolesne ljubomore usmrtio suprugu nožem, nakog čega se godinu dana skrivao po okolnim šumama.

Neverovatna životna priča Junuza Keče, koji je u selu Gornja Bioča 21.3.1985. godine počinio zločin iz bolesne ljubomore, pretočena je u film "Kuduz“, koji je pre 31 godinu režirao Ademir Kenović. Bećir Kuduz je bilo filmsko ime svirepog ubice mekog srca, koji je sa sedam uboda nožem brutalno iskasapio jetru i pluća svoje supruge Raseme Fazlibašić, slomivši joj tri rebra i poslavši je u smrt.

Reč kuduz na turskom jeziku znači besnilo i njome bi najbolje moglo da se opiše situacija koja se dogodila u kući Raseminog rođaka kojeg je iste večeri oko 19 sati Kečo takođe ubo nožem, gde je Rasema boravila nakon razvoda od Junuza.

Kuduza je igrao glumac Slobodan Ćustić, rođen u okolici Dervente. Scenario za film je jednostavnom naracijom sledio tok događaja koji su pratili Kuduzov izlazak iz zatvora, gde je "ležao“ zbog povređivanja policajca. Po izlasku na slobodu, Kuduz se zaljubljuje u slobodoumnu konobaricu Bademu, koja želi da se prekvalifikuje u konobaricu.

Kuduz, s druge strane, takođe nema nekih velikih ambicija. On želi da živi mirno u krugu porodice, koju je zasnovao ne mareći za činjenicu da je Badema pre njega imala pet brakova, a buran život joj nije ostavio prostora da sazna ko je otac njene ćerke Amele. Badema počinje vezu sa šarmantnim Alijom Borom, zbog koje će joj Kuduz u naletu ljubomore oduzeti život.

Film je čin ubistva pokazao kao Kuduzov ulazak u kamp kućicu i kratko komešanje, iako je stvarnost bila brutalnija. Policija je Rasemu zatekla u zaključanoj sobi, na podu pored kreveta, a ispod nje je bio pokrivač natopljena krvlju. Te noći policija je u Raseminoj tašni našla i dokument o razvodu od Keče.

Rasema Fazlibašić, odnosno Badema Kuduz, bila je žena za koju je Kečo rekao da je "voleo više nego sebe“, a ambivalentnost njegove ličnosti najbolje je pokazana preko brutalnosti i neverovatne ljubavi koju je Kečo razvio prema Raseminoj ćerki Saneli.

Početkom rata u Bosni devedesetih, Kečo je pobegao iz zatvora u Foči i živeo je sa svojom ćerkom, čijoj je majci oduzeo život. U avgustu 1993. godine Sanela, tada četrnaestogodišnjakinja, i pedesetogodišnji Kečo su poginuli od snajperskog metka u selu Gojkovac nadomak Lepenice. Pronađeni su mrtvi na livadi, držali su se za ruke, a sahranjeni su na groblju "Mokrine“ jedno pored drugog.

- A more l' se, bolan, sanjat' ono čega nema?- reči su koje je Junuz Kečo izgovorio reditelju Ademiru Kenoviću prilikom posete u zatvoru u Foči 11. 7. 1988. godine.

Zatvorski psiholozi su u Kečin dosije zapisali da je debil. Junuz Kečo je bio prva osoba koja je u zatvoru u Foči pogledala film "Kuduz“.

Tom prilikom je rekao da mu je želja da što više ljudi vidi film, jer su u njemu razlozi zbog kojih je počinio užasno ubistvo iako je voeo suprugu, rekavši:

- Kuduz nije kriv.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija