• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Petričević

25.12.2020

11:11

DOVEZAO JE RESPIRATORE U SRBIJU, I NA KRAJU JE NA RESPIRATORU ZAVRŠIO! Sestra preminulog kapetana Vranića skrhana bolom!

Estrada

DOVEZAO JE RESPIRATORE U SRBIJU, I NA KRAJU JE NA RESPIRATORU ZAVRŠIO! Sestra preminulog kapetana Vranića skrhana bolom!

Podeli vest

Kapetn Er Srbije Svetislav Vranić premino je od posledice koronavirusa, a nejgova sestra Dunja u ispovesti za Informer.rs kaže da je on dovezao prve respiratore u Srbiju, a da se sudbina poigrala i da je sam na kraju na respiratoru završio svoj život

- Bila sam sada sa njegovom suprugom, skrhana je bolom kao i svi mi. On nam je bio potpora i oslonac Letenje je bilo njegov život. On leti od 17. godine - rekla nam je Dunja.

Kako kaže, veruju da se zarazio na simulatoru u Istanbulu.

Foto: Informer

- Po povratku sa leta iz Njujorka, 9. novembra je otišao sa porodicom na Zlatibor, a zatim je 14. novembra otišao za Istanbul na simulator. Imali smo prepisku tada, i rekao mi je da mu je prvi dan kolega iz Francuske kijao i kašljao iza vrata, a zatim je i sam osetio simptome. Međutim, on je bio takav čovek da nije želeo da napusti simulator, već je ostao još sedam dana u Istanbulu, do kraja - priča ona.

SAMO DA SE DIGNE SA RESPIRATORA I OBAVEZNO PRAVIMO INTERVJU! Žena kapetana Vranića do kraja verovala da će preživeti!

Po povratku u Srbiju samoizolovao se.

Kada se vratio u Srbiju izolovao se od porodice, i prešao u drugi stan. Međutim, korona ga je oborila i bukvalno je izgubio snagu i spao sa nogu. Supruga ga je jedva odvela u bolnicu, gde je primljen na Kliniku za pulmologiju kliničkog centra 27. novembra.

Žele da ga sahrane u uniformi

Sestra kapetana Vranića kaže da datum i vreme sahrane još ne znaju.

- Ne znamo još vreme i datum sahrane. Pošto je situacija sada sa koronom takva da se preminuli ne sahranjuju u odelu, pokušaćemo da nešto uradimo kako bismo ga sahranili u uniformi. To nam je želja.

Kako je istakla, bilo je priče da će kroz tri četiri dana izaći, ali se onda stanje zakomplikovalo.

Foto: Printscreen

- Došlo je do pucanja plućne maramice i završio je na respiratoru. Sudbina se poigrala. Voleo je humanitarne akcije i letove u kojima je dovozio pomoć Srbiji. Dovezao je prve respiratore, i na kraju život završio baš na respiratoru - ističe Dunja za Informer.rs.

Kako kaže, kapetan Vranić nije imao hronične bolesti, bio je snažan i u treningu.

- Nikakve bolesti nije imao. Bio je snažan, nije konzumrao alkohol i cigrete, bio je u treningu i išao u teretanu, ali ova pošast nije za potcenjivanje.

Za osoblje Klinike za pulmologiju na Kliničkom centru ima samo reči hvale.

- Moram da se zahvalim svom osoblju sa Klinike koje je učinilo sve. Ljudi se bore za sve pacijente i trude se da ih spasu. Nije ni njima lako - završila je ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17