• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.01.2016

14:45

MILO I RANKO U KLINČU! Đukanović: Neki bi da budu i vlast i opozicija! Krivokapić: Oni hoće poslušnike!

Balkan

MILO I RANKO U KLINČU! Đukanović: Neki bi da budu i vlast i opozicija! Krivokapić: Oni hoće poslušnike!

Podeli vest

Crnogorski parlament, na prvoj vanrednoj sednici, počo je raspravu o zahtevu za glasanje o poverenju vladi, koju je obeležila razmena optužbi između, sada već bivših, koalicionih prtnera DPS-a i SDP-a

 

Premijer Milo Ðukanović poručio je da nakon ove sednice više neće biti mesta za one koji su se, kako je rekao, navikli da istovremeno budu i vlast i opozicija, misleći pritom na SDP, preneli su podgorički mediji.

Na drugoj strani, lider SDP-a Ranko Krivokapić tvrdi da ova vlada traži podelu parlamenta, poslušnike, a ne poslanike. 

Ðukanović, koji je poručio da je kriza u odnosima partnera u vladajućoj koaliciji (DPS- SDP) kulminirala ocenama da je vlada tehnička i da je njeno trajanje politički racionalno do trenutka donošenja odluke o pozivu NATO za otpočinjanje pristupnih pregovora sa Crnom Gorom.

Zbog toga je, kaže, i pokrenuo pitanje poverenja vladi.

Sled političkih događaja pojačao je nepoverenje u odnosima DPS-SDP. Ovakvo nekonzistentno funkcionisanje vlasti tolerisao sam samo zarad dobijanja pozivnice za NATO -  istakao je Ðukanović, naglašavajući da je poseban kamen spoticanja u odnosima sa SDP-om bio na polju značajnih investicija. 

Ovoj Crnoj Gori treba ime Mila Ðukanovića, ali koji nije ugrožen od Mila Ðukanovića

Ranko Krivokapić, lider SDP

Ðukanoviću najviše smeta to što crnogorska politička scena nije u zadnje vreme postavila jasnu linija između opozicije i vlasti.

- Svi su postali vlast: neko regularno principom izbora, neko neregularno. I svi su postali izvršna vlast -  istakao je Ðukanović.

Lider SDP-a Ranko Krivokapić poručuje da Ustav Crne Gore ne poznaje jednu vlast, već tri.

- U ovoj državi građanin je suveren. Sve to ova vlada nije shvatila. Ova vlada traži pođelu parlamenta, poslušnike, a ne poslanike. To je neznanje, koje vodi u korupciji. Mi smo tu da budemo ne opozicija vlasti, već dogovora što parlament mora biti - kazao je Krivokapić. 

MANDIĆ ZOVE KRIVOKAPIĆA: Napusti parlament i pridruži se protestima!

Ipak, poručuje premijeru, kada svi odu on će biti tu da brani Ðukanovićeva dostignuća.

- Ja ću biti poslednji koji ću odustati da branim ono što ste stvorili gospodine Ðukanoviću. Kada svi odu, ja ću bit tu da branim vaša dostignuća. Ovoj Crnoj Gori treba ime Mila Ðukanovića, ali koji nije ugrožen od Mila Ðukanovića. Onog Mila Ðukanovića koji je doneo istorijske stvari Crnoj Gori, a koga ugrožava ovaj Milo Ðukanović. To je moja državna dužnost, a ne lična. A vi idete u besmisao - kazao je Krivokapić.

Za izglasavanje poverenja, DPS-u je potrebna podrška 41 poslanika.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija