• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beta/informer

27.01.2016

22:56

MILO PRIHVATIO PREDLOG PCG: Izglasano poverenje Đukanovićevoj Vladi

Balkan

MILO PRIHVATIO PREDLOG PCG: Izglasano poverenje Đukanovićevoj Vladi

Podeli vest

Crnogorski premijer Milo Djukanović ponudio je večeras opoziciji "da udje u Vladu", radi pripreme novih parlamentarnih izbora

23.05 - Izglasano poverenje Vladi Mila Đukanovića, javlja RTCG. Glasalo je 62 poslanika, a podršku Vladi dalo je njih 42, dok je protiv bilo 20. Za opstanak Vlade bio je potreban 41 glas.

Poslanici "Pozitivne Crne Gore" Darko Pajović, Azra Jasavić i Goran Tuponja dali su podršku Vladi Mila Ðukanovića.

Prethodno su predstavnici poslaničkih klubova stranaka izneli završnu reč, a to je učinio i sam premijer koji je ranije pokrenuo inicijativu za proveru poverenja Vladi.

Djukanović je rekao da je "spreman" da ponudi mesta u nekim ministarstvima, kao i jedno potpredsedničko mesto, što je praktično prihvatanje plana opozicione Pozitivne Crne Gore (PCG) za prevazilaženje sadašnje političke situacije u Crnoj Gori.

Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić proglasio je ponovo pauzu na vanrednoj sednici parlamenta, nakon što su predstavnici poslaničkih klubova stranaka izneli završnu reč, a to je učinio i sam premijer koji je ranije pokrenuo inicijativu za proveru poverenja Vladi.

Nakon pauze, koju je tražio predsednik PCG Darko Pajović, biće obavljeno glasanje o poverenju Vladi. Za opstanak kabineta Mila Djukanovića potrebno je da glasa 41 poslanik.

Djukanović je u svojoj završnoj reči kazao da Crna Gora nije ni u ekonomskoj, ni političkoj, ni bezbednosnoj krizi, a da je Vlada u dosadašnjem delu mandata ostvarila rezulatate, na osnovu kojih treba da dobije poverenje.

Ekonomski nije u krizi, jer je u prošloj godini ostvaren ekonomski rast veći od četiri odsto, a prosečne plate i penzije u Crnoj Gori su najveće u regionu, naveo je premijer.

O političkoj krizi, prema njegovom mišljenju, ne može biti reči, jer sve institucije funkcionišu, a politička kriza nije to što su poremećeni odnosi u vladajućoj koaliciji i što jedan deo opozicije protestuje na ulici.

Prema rečima Djukanovića, ako neka opoziciona partija bude glasala za podršku Vladi, to nikako ne može imati karakter političke korupcije. Promena političkog mišljenja je, po oceni Djukanovića, legitimna.

Komentarišući ocene predsednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića da je njegova Socijaldemokratska partija (SDP) bila nosilac ideje crnogorske nezavisnosti od svog osnivanja, lider Demokratrske partije socijalista (DPS) je kazao da bez njegove stranke ne bi bila obnovljena suverenost Crne Gore.

Djukanović je rekao da je "u medijskim radionicama smišljena tvrdnja da se DPS ne može pobediti na izborima, već na ulici, protestima, pobunama", i da je tu logiku, u neku ruku, prihvatila i SDP, dugogodišnji koalicioni partner DPS.

Umesto, kako je rekao, optužbi koje je ranije čuo od lidera SDP na račun DPS, Djukanović je zahvalio SDP "za sve što su zajedno uradili".

Premijer je ocenio da crnogorsko društvo opterećuju političke podele, ali da se bez DPS neće uspeti u njihovom premošćavanju.

Ako bi, kako je objasnio, SDP sa opozicijom bio vlast, te podele ne bi bile prevazidjene, jer se neke opozicione stranke ne mire sa nezavisnošću Crne Gore.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Posmatrac

pre 8 godina

Znaju crnogorci da je jedan Milo. Milo je Milo.

Lala iz Banata

pre 8 godina

"Жртвовао" једну фотељу - да задржи цео "Престо"...!? Махер... и то врхунски....превазишо и Тита лично....

Lala iz Banata

pre 8 godina

дао "фотељу" - сачувао ПРЕСТО...!!

milan

pre 8 godina

Sto se ovamo preko okeana kaze...monkey business...

Dozivotno

pre 8 godina

Bravo Crnogorci! Jos se niste oslobodili sistema ''dozivotne vladavine''. Jos je u vama bivsa SFRJ.

Izbori 2024

Vesti

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu
Društvo

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu

Prema glasovima potrošača Srbije, u konkurenciji 1.000 domaćih proizvoda i brendova, Kompaniji „Dunav osiguranje“ dodeljeno je priznanje „Moj izbor“ u kategoriji „Osiguravajuća društva“. Priznanje „Moj izbor“, koje se dodeljuje brendovima iz Srbije kojima se najviše veruje, već 14 godina u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji“ organizuje Udruženje potrošača „Moja Srbija“, uz podršku Centra potrošača Srbije i Grada Beograda.

28.03.2024

16:02

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija