• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.04.2016

18:40

ŠEF CIA U "TAJNOJ" POSETI SARAJEVU: Evo šta je prvi operativac Amerike radio u Bosni!

Balkan

ŠEF CIA U "TAJNOJ" POSETI SARAJEVU: Evo šta je prvi operativac Amerike radio u Bosni!

Podeli vest

Stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević kaže da postoje dva razloga za posetu direktora CIA Sarajevu, borba protiv trgovine naoružanjem i Turska

- Rezultati akcije Interpola, u kojoj je angažovano do 5.000 policajaca, mada veoma skromni, su značajni, jer je reč o oružju koje je bilo u prometu i koje se kretalo prema Zapadnoj Evropi- rekao je on i napomenuo da je zaplenjeno oružje iz BiH direktno išlo prema punktovima "Islamske države" u Zapadnoj Evropi.

STRUČNJAK ZA TERORIZAM: Napad na Vučića režiran u Londonu i Sarajevu

Brenan je u nenajavljenu posetu BiH došao direktno iz Rijada, a kako se očekuje ,on će se sastati sa zvaničnicima bezbednosnih službi u BiH. 

Bosanski mediji javili su ranije tokom dana da su u Sarajevu od jutros "neviđene" mere bezbednosti, a kretanje Brenana drži se u potpunoj tajnosti. Takođe, nije poznato koliko će on ostati u BiH. 

DŽEVAD GALIJAŠEVIĆ UPOZORAVA: Svi najvažniji oficiri ISLAMISTA nalaze se u Sarajevu!

Galijašević je za banjalučke medije naveo da je vlada Saudijske Arabije dala Brenanu obaveštajne podatke o pojačanom i vrlo negativnom delovanju Turske na području BiH sa stanovišta bezbednosti. 

- Reč je o pojačavanju turskih borbenih efektiva kroz operaciju `Altea`, a pojačano je i obaveštajno delovanje. Bezbednosne službe na zajedničkom nivou nepouzdane su u praćenju nadzora takvog destruktivnog delovanja- naglasio je on. 

JEZIVA PRETNJA BOSANSKOG DŽIHADISTE: ISIS će klati i dizati u vazduh ljude po Srbiji!

Očigledno je turska namera, kaže on, o čemu postoje podaci i u Rijadu, da pritisne Evropu izbegličkim talasom i učini je nestabilnom da bi iznudila povlastice koje želi da dobije u pregovorima s Nemačkom

AP PHOTO

- Ovu pojačanu aktivnost Turske prati i pojačana aktivnost iranske službe, koja isto ima određenu podršku sa vrha SDA, konkretno od njenog predsednika Bakira Izetbegovića, što izaziva dodatnu zabrinutost SAD- istakao je on. 

Galijašević je podsetio da je Brenan u pismu od pre godinu dana tadašnjem predsedavajućem Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću naznačio interes SAD za izbor novog direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije i rekao da to ne bi smeli biti islamisti, već pouzdani ljudi. 

- Međutim, Izetbegović je gurnuo `prst u oko` Brenanu izborom Osmana Mehmedagića Osmice, osobe koja je prošla obaveštajne specijalne obuke u okviru posebnog NATO programa, ali u Turskoj, i koja je bila povezana i sa tajnom policijom AID u ratu, i ima vrlo negativno učešće u nekim zločinima- rekao je on. 

Public

Galijašević smatra da je situacija sada kulminirala i da SAD ne želie više da se zamajavaju sa "šoumenima iz Ministarstva bezbednosti BiH i Sipe". 

- SAD želi konkretnu akciju koja podrazumeva pronalazak veće količine skladišta naoružanja i opreme koju koriste islamisti, presecanje tokova finansiranja u BiH, adekvatnije mere nadzora nad islamističkim grupama i sprečavanje propagande koja se ovde nesmetano odvija- rekao je on. 

Navodeći da do sada toga nije bilo, Galijašević je podsetio da je bilo samo spektakularnih akcija poput operacija "Svetlost", "Damask" i sličnih koje su za rezultat imale nikakvu kaznenu politiku i pokazale da teroristi, islamisti i radikalni lica povezana s Al Kaidom i "Islamskom državom" mogu to nekažnjeno da rade. 

On je podsetio i na presude Abdulahu Fatihu Hasanoviću i Eminu Hodžiću zbog učešća na stranim ratištima, a koje su isplatili novcem, tako da neće "ležati ni dana". 

- Svi ti razlozi su kulminirali nakon akcije Interpola i nakon dobijanja obaveštajnih podataka iz Saudijske Arabije- zaključio je Galijašević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ali Šele

pre 7 godina

jakog eksperta, koje gluposti govori, a ni u jednom momentu nespominje dolazak specijalnih jedinica policije, ruskih obaveštajaca u Banja Luku, pa zna se valjda koga se Ameri boje.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija