• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.09.2016

09:13

PLENKOVIĆ: HDZ će formirati vladu, otvoreni smo za saradnju

Balkan

PLENKOVIĆ: HDZ će formirati vladu, otvoreni smo za saradnju

Podeli vest

Lider HDZ-a Andrej Plenković, koji je u sedište stranke ušao uz zvuke pesme "Eye of the tiger" iz čuvenog filma "Roki", poručio je da HDZ ostaje otvoren za razgovor sa svim strankama koje su im programski bliske

 


 

Lider HDZ-a Andrej Plenković proglasio je sinoć pobedu i poručio da je siguran da će ta stranka imati privilegiju da formira stabilnu hrvatsku vladu koja će vladati naredne četiri godine.

Plenković, koji je u sedište stranke ušao uz zvuke pesme "Eye of the tiger" iz čuvenog filma "Roki", poručio je da HDZ ostaje otvoren za razgovor sa svim strankama koje su im programski bliske.


MILANOVIĆ GUBITNIK, PLENKOVIĆ SLAVI POBEDU: Velika prednost HDZ, Pupovcu tri mandata!

Najavio je da će HDZ već sutra, nakon razgovora sa partnerima, otvoriti platformu za postizborne razgovore.

- Iduća hrvatska vlast treba da bude stabilna na korist hrvatskih građana, evropski orijentisana - rekao je Plenković i dodao da buduća vlast mora biti upravo onakva o kakvoj su govorili predstavnici iz EU, odnosno EPP, koji su podržali HDZ.

Tanjug

Ukazao je da su teme o kojima su oni govorili u kampanji hrvatske i evropske teme i to će, kako je rekao, biti program buduće hrvatske vlasti.

Plenković je posebno poentirao mlade o kojima će nova vlast, kaže voditi brigu. Rekao je i da će voditi brigu o selu, o ruralnom razvoju, a poljoprivreda će biti ključni prioritet.


PUHOVSKI NAJAVLJUJE NOVO GLASANJE U HRVATSKOJ: Stabilna vlada tek posle trećih izbora?!

Nova vlast će, obećao je, zalagati za održivi socijalni i penzioni system i bolji život hrvatskih penzionera.

- Mislim da je ovaj dan bio važan dan za hrvatsku demokratiju i HDZ koji je pokazao da smo vrlo brzo pridobili poverenje naših građana - poručio je Plenković.

Prema skoro 80 odsto obrađenih glasačkih listića, koalicija okupljena oko HDZ osvojila je 61 mandat, Narodna koalicija oko SDP 54, a Most 12 mandata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 7 godina

Tiii bre, nismo ti ni mi vise neki faktor u hrvatskim izborima. Evo i nas promoter milanovic pukao ko zvecka. Bas mi je zao.

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija