• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Net.hr/Informer.rs

12.10.2016

19:37

RASPISANA MEĐUNARODNA POTERNICA! Vozač koji je usmrtio dve studentkinje uspeo da pobegne u Srbiju?!

Balkan

RASPISANA MEĐUNARODNA POTERNICA! Vozač koji je usmrtio dve studentkinje uspeo da pobegne u Srbiju?!

Podeli vest

Sanjin Sefić (25), koji osumnjičen da je u ponedeljak uveče prošao na crveno svetlo i usmrtio dve studentkinje, Selmu Agić (21) i Editu Malkić (20) prešao je granicu između BiH i Srbije u utorak ujutru, a prema pisanjima domaćih medija trenutno se krije na području koje obuhvata Prijepolje, Novi Pazar i Tutin

Potraga za osumnjičenim sada je koncentrisana na Prijepolje, dok se u BiH utvrđuje kako je uopšte uspeo da pređe granicu, kada je za njim bila raspisana poternica.

Prema informacijama, koje je potvrdila Granična policija BiH, posle bega sa mesta zločina Sefić se zaputio prema granici sa Srbijom i prešao je u utorak ujutru na graničnom prelazu Uvac.

Neko mora da snosi odgovornost za ovakav propust

Dragan Mektić

Prema dokazima stečenim u internoj istrazi, njemu su prilikom prelaska granice pomogle dve osobe, čiji identiteti nisu poznati.

Interna istraga

Portparolka Granične policije BiH, Samela Dujković potvrdila je za medije da je u toku interna istraga, kojom bi trebalo da se utvrdi odgovornost za takav propust. Ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić izjavio je da se mora utvrditi koje odgovoran za ovaj slučaj, koji je još jednom potvrdio slabu koordinaciju među rascepkanim policijskim agencijama u BiH, kojih ima 15.

UČESTVUJU SVE POLICIJSKE AGENCIJE U BIH! U toku je potraga za vozačem automobila koji je usmrtio dve devojke!

Izručenje

Ukoliko se ispostavi da Sefić ima srpsko državljanstvo izručenje neće biti moguće.

- Pretpostavljamo da se još uvek krije u Srbiji, i za njim se traga na osnovu međunarodne poternice iz BiH. Međutim, ne isključujemo mogućnost da je Sefić pobegao ili da planira da pobegne na teritoriju Kosova i Metohije ili Makedonije ilegalnim kanalima. Ako se pojavi na bilo kom graničnom prelazu biće uhapšen - rečeno je u policiji Republike Srbije.

Policija u Prijepolju potvrdila je da je potraga za osumnjičenim u punom jeku, ali je Mektić upozorio da bi mogao da nastane problem ukoliko ga srpska policija uhapsi, a ispostavi se da ima naše državljanstvo. U tom slučaju njegovo izručenje bi bilo nemoguće, osim ukoliko on na to ne bi svojevoljno pristao.

Pronađen napušten automobil

Automobil Golf VI kojim je, prema rečima očevidaca, Sefić usmrtio dve devojke, pronađen je napušten u utorak na novom delu grada Sarajeva.

Osumnjičeni je od ranije poznat policiji.

Društvene mreže preplavljene su fotografijama devojaka, koje su bila najbolje prijateljice, a u Sarajevo su došle pre desetak dana kako bi nastavile studije.

Njihovi prijatelji na društvenim mrežama poručuju da je reč o uzornim devojkama i studentkinjama i da svi žale za njima. Njih dve su studirale filozofiju u Sarajevu.

Inače, Sefić je od ranije poznat policiji, zbog uznemiravanja javnog reda i mira.

VEČERAS PROTESTI U SARAJEVU zbog pogibije dve devojke u centru grada!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija