• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: freshpres.info

13.02.2017

19:01

BAKIR IZETBEGOVIĆ NA UDARU FBI: Sumnja se da je lider SDA proneverio 650.000 dolara!

Balkan

BAKIR IZETBEGOVIĆ NA UDARU FBI: Sumnja se da je lider SDA proneverio 650.000 dolara!

Podeli vest

Postoje dokumenti u kojima se navodi da je kontrolu tokova novca koji je od oružja završavao u džepovima Izetbegovića i njegovih najbližih saradnika istraživao čak i FBI, kao i ministarstvo pravde SAD

-  Dvočlana delegacija iz SAD boravila je u Sarajevu i zvanično pročešljala dokumentaciju SIPA i Tužilaštva BiH, a sve zbog sumnje u nezakonitu prodaju oružja od strane ljudi bliskih lideru SDA, a novac je kasnije, kako su tvrdili, potrošen za finansiranje izborne kampanje - kaže izvor iz bezbednosnih službi.

Prema dokumentaciji, početkom oktobra 2016. godine u zvaničnoj službenoj poseti tužilaštvu i SIPA boravila je dvočlana delegacija FBI i ministarstva pravde SAD radi ispitivanja navoda da je američko preduzeće prekršilo američki zakon o suzbijanju korupcije američkih pravnih subjekata koji posluju u inostranstvu.

ČOVIĆ OBJASNIO BAKIRU: Rekli smo Izetbegoviću da u ime Bosne ne može opet tužiti Srbiju!

Naime, postoji osnovana sumnja, za koju je FBI posebno bio zainteresovan, da je to američko preduzeće sa predstavništvom u Goraždu zajedno sa firmom iz Konjica proneverilo 650.000 dolara.

-  Pomenuti novac je preko banke sa Floride i Nigerije završio na privatnim računima bliskih saradnika Bakira Izetbegovića. Pomenuta novčana sredstva preusmeravana su tokom marta 2016. godine i odnosila su se na isplatu dve pošiljke inicijalnih kapisli, a korišćena su za finansiranje predizborne kampanje SDA u BiH - navodi se u dokumentima.

DODIK POZVAO SRPSKE STRANKE da napuste BiH institucije, ako Izetbegović ne odustane od revizije tužbe protiv Srbije!

Deo ovog novca Bakir Izetbegović je takođe koristio, da formira i naoruža svoju privatnu paravojsku. On je, od „gubitaka” u namenskoj industriji BiH koji su svakog meseca premašivali 10 odsto, što su gubici koji nigde u svetskoj industriji nisu zabeleženi, ostvarivao novčanu dobit.

Deo tih „gubitaka” municije i oružija je koristio kako bi naoružao paravojsku SDA, deo je prodavao i finansirao svoju kampanju, a sve to uz saglasnost kontrolora iz SAD.

 

 

Izetbegović se sprema za rat!

Darko Trifunović, profesor na Fakultetu bezbednosti, kaže da je javna tajna da oružje koje nestaje u BiH ide u ruke Bakira Izetbegovića.

- On naoružava svoje paravojne službe i ima ih dve, a ima i dve paraobavještajne. Već duže vreme se naoružavaju, a nose imena lažnih lovačkih udruženja. Dok se u Srpskoj vodi restriktivna kontrola po pitanju ličnog naoružanja, u Fedaraciji je to vrlo liberalizovano.

BAKIR PRETI: Dodik bi da otcepi Republiku Srpsku, neće proći!

Kada imate ljude koji su dobro utrenirani, koji izvode akcije u šumama pod opremom i kada umesto automatskih pušaka koriste i te kako sofisticirano snajpersko naoružanje, odmah je sve jasno.

Sve se radi pod kontrolom zapadnih diplomata. Ako se neko pita zašto se ovo radi, pa za Bakira i njegove sledbenike rat nije gotov, setite se ko je njegov otac. Bakir je glavni čovek Muslimanskog bratstva, a Muslimansko bratstvo je osnova iz koje su ponikli Islamska država i Al Kaida - kaže on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zagor

pre 7 godina

Pa zato mu treba revizija tuzbe,da bi mudzahedin zavarao narod i bacio prasinu u oci!!!!\n

Zivko

pre 7 godina

FBI radi 100%cisto, i svako njihovo istrazivanje za kriminal,korupciju,likvidaciju ljudi,kokainsku mafiju je 100% tacno i svako ko je nezakonito radio morace da odgovara i da bude kaznjen.Ja 100% verujem u svako FBI istrazivanje jer oni nisu korumpirani .I vrapci znaju da je Bakir Izetbegovic kao i Tadic u Srbiji ,lider kriminala,korupcije,likvidacije ljudi,kokainske mafije i FBI sve istrazuje i radi u interesu naroda.

sergej

pre 7 godina

Zašto ga ne smene ili uhapse? Pa zato što im treba za njihove potrebe da šalj Islamiste u Siriju i ostala ratišta, on je njihov nož i mač protiv Srba sve dok im treba neće mu ništa.Ako mali iskorači iz zadanog onda mu ovako zaprete i on se smiri i opet nikom ništa.Što mu ne uvedu sankcije?

brane

pre 7 godina

Izetbegović je mala beba i tek amater u odnosu na Laktaskog traktoristu Milu Ronhila!Mile Ronhil svom malom da 2 miliona eura da sadi šljive,jer kako kaze,bolje to nego da se drogira!A ta dva miliončeta su iz budzeta.he he he Mile Ronhil je nenadmašiv banditos

Ali Šele

pre 7 godina

u pravu si ali se nezna koji od nji dvoice više pljačka sopstveni narod a oba rade zajedno u talu i to ona stara zavadi pa vladaj, a narod kao ovce slušaju i idu u svoje torove

brane

pre 7 godina

Slažem se.U Bosni taj trojac Izetbegović,Dodik i Čović su organizirana kriminalna grupa i drže se kao tronožac.Još malo pa će početi i proteze penzionerima da kradu...

Stan bre

pre 7 godina

Ako ti nevalja Mile , preseli se u federaciju i budi tamo sretan i zadovoljan , aferim ti bilo

DxD

pre 7 godina

Ovo je bila cista navlaka za Bakira od strane FBI i CIA,ciji je posao da,ako je moguce,svakog politicara u svijetu uvuku u prljavu rabotu,namaknu mu pare na nedozvoljen nacin ili mu namaknu prostitutku pa ga slikaju,a onda ga ucijene da radi za njih..I tako je Bakir zaribao misleci da su mu ti iz americke firme prijatelji.I sad je Bakir u njihovim rukama,kao u misolovci. Posto se Bakir vec nalazi na listi CIA kao clan organizacije "Muslimanska braca" jer se sastajao sa Predsjednikom te organizacije.O toj islamskoj organizaciji se sada raspravlja u Trampovom kabinetu o stavljanju iste na listu teroristickih organizacija pa je moguce je da Bakir zariba i po tom pitanju.. Dakle,Bakir je,kao i otac mu Alija,vjerovao Amerima pa svoj narod odveo u propast.

sergej

pre 7 godina

@brane promašio si temu ! U principu tvoj navod je polutačan a da nemaš orden armije BiH?? Ili si mali sunet Srbin, Mile bar kaže šta misli a ostali odnesu govor u Američku ambasadu i ako nisu dovoljno pljuvali po Srbima piši ponovo to je opozicija za lovu. A za tebe Brane il nisi ukro dovoljno il su te šutnuli bez otpremnine il si nečiji potrčko što glasno laje i što glasnije laješ veću kost dobiješ kad gazda pojede meso!

brane

pre 7 godina

Moj navod nije "polutačan" nego potpuno tačan.Nemam orden armije bosne ali imam mozak,a ti uzivaj u Milinim(i drugim sličnim bombašima) "bombama",odbrani nacionalnih interesa jer svi nas mrze i svi nas žele uništiti,i ponekad kad obidješ kontejner koji je napunio neki Milin pajdaš,tri puta uzvikni ZA MILU,ZA MILU,ZA MILU...i možda užicaš i cigaretu,

lilit

pre 7 godina

Samo toliko? Pa oni (plitičari), na 1 km izgrađenog auto-puta uzmu toliko, a gde je kupovina oružja i ostalog....

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija