• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.03.2017

19:16

DODIK DOŠAO U SARAJEVO: Želim lično da kažem Mogerinijevoj da je put ka EU blokiran

Balkan

DODIK DOŠAO U SARAJEVO: Želim lično da kažem Mogerinijevoj da je put ka EU blokiran

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske i lider SNSD Milorad Dodik izjavio je danas da je u Sarajevo došao da bi visokoj predstavnici EU za spoljnu politiku i bezbednost Federiki Mogerini preneo stav da "mehanizam koordinacije nije profunkcionisao".

- Došao sam da kažem da su stvar oko upitnika i ostalih stvari vezano za kretanje prema EU blokirani činjenicom da nije profunkcionisao mehanizam koordinacije, da je RS učinila sve što je trebalo od Reformske agende, a da Federacija i zajednički nivo to naravno nisu učinili i da imamo zastoje koji su te vrste- rekao je Dodik.

On je ocenio da je to "zaista deprimirajuće sa stanovišta daljeg kretanja ka EU" i da je to ono što želi da poruči.

Dodik je to izjavio novinarima uoči sastanka sa Mogerini u zgradi Delegacije EU u Sarajevu koji je u toku.

SKANDAL, MEKTIĆ OPTUŽIO DODIKA: Iz njegovog kabineta svesno rade na rušenju Vučića!

Kako prenosi Klix.ba, na sastanak su stigli Milorad Dodik, lider SDA Bakir Izetbegović, lider DF Željko Komšić, predsednik GO SDP Saša Magazinović, lider SDS Vukota Govedarica, predsednik SBB Fahrudin Radončić i potpredsednik PDP Igor Crnadak i lider HDZ 1990 Ilija Cvitanović.

Mogerini će sa njima razgovarati o napretku BiH na njenom putu ka Evropskoj uniji u poslednje dve godine.

NA BALKANSKOJ TURNEJI: Federika Mogerini stigla u Sarajevo
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija