• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.04.2017

18:30

ZLOČINAC TAČI PONOVIO RAMINE PRETNJE: Svi Albanci živeće u jednoj državi, ako EU zatvori vrata Kosovu?!

Balkan

ZLOČINAC TAČI PONOVIO RAMINE PRETNJE: Svi Albanci živeće u jednoj državi, ako EU zatvori vrata Kosovu?!

Podeli vest

Ukoliko EU zatvori vrata Kosovu, "svi Albanci regiona živeće u jednoj jedinstvenoj državi kako bi se nastavilo dalje sa integracijom u evropsku porodicu", tvrdi kosovski predsednik Hašim Tači u izjavi za radio Slobodna Evropa

RSE navodi da je Tačijeva izjava stigla dan nakon što je premijer Albanije Edi Rama rekao da je, ukoliko evropska perspektiva prema Zapadnom Balkanu izbledi, moguće da dođe do ujedinjenja Kosova i Albanije.

Navodi se da je Tači, "ne želeći da komentariše tuđa mišljenja", u izjavi za RSE je kazao da "EU trenutno u odnosu sa Kosovom i Zapadnim Balkanom nema nikakvu viziju za integraciju ili proširenje".

- Ovo kašnjenje, ovaj zastoj i nepostojanje vizije za Zapadni Balkan, na žalost, koriste ideologije i neevropske zemlje i zemlje koje nisu u evroatlantskom duhu- smatra on.

Tači kaže da će "ako EU nastavi sa ovim zastojem i nejasnim pristupom onda, naravno, svaka zemlja da donese odluku o svojoj budućnosti, o svojoj sigurnoj budućnosti koja vodi i prema nacionalnoj perspektivi".

- Ali mi želimo da gradimo multietničke države- tvrdi Tači.

RAMA OPASNO PRETI: Ako nas ne prime u EU, Albanija će se ujediniti sa Kosovom!


On je dodao da su na Kosovu "frustrirani Evropskom unijom zbog blokade, kazne i nepravde koja se čini nad njima u procesu liberalizacije viza".

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da, ako perspektiva za članstvo zapadnog Balkana u EU nastavi da bledi, ne može da se isključi ujedinjenje njegove zemlje i Kosova.

On je, u intervjuu za briselski "Politiko", kazao da neki albanski nacionalisti žele da vide Albaniju ujedinjenu sa Kosovom.

ĐURIĆ PORUČIO RAMI: Dalje ruke od Srbije, ideja velike Albanije SAHRANJENA JE SA ENVEROM HODŽOM!

EU SE KONAČNO IZJASNILA O IZJAVI RAME! Bolje da nije ovako BEDNIM saopštenjem!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ko

pre 7 godina

Bas me interesuje da vidim kako ce to da se desi, nemoj da ispadne posle da svi Albanci ostanu bez svoje drzave hahahahah.

zora

pre 7 godina

Blago vama EU.Dozvolili ste da vam ZLOCINAC preti,a tako vam i treba, stvorili ste ga.

marko

pre 7 godina

Prazne pretnje. Eu nestaje, nato nestaje, albanija nema zaledjinu a ni kosovo. I ko se tu ujedinjuje? Albanija moze da nestane u buducnosti ako se ne opameti.

mica

pre 7 godina

Svi Albanci ce ziveti u jednoj drzavi, sadasnjoj Albaniji.

Devla

pre 7 godina

Znate kako, covek ima pravo. Oni mogu da laju ovako, prete, i u jednom momentu ce prekoraciti crvenu liniju, ali ne samo sa nama, nego i Grcima, Makedoncima i Crnogorcima, onda ce svi ziveti Albanci ziveti u jednoj drzavi, zvanoj Tirana Republic.I nikad im nece pasti na pamet ne da razmisljaju o Velikoj Albaniji, nego da pomisle na Albaniju.

Penzioner

pre 7 godina

Sto bi moja pokojna baka rekla, onako po srpski: Jes gomna !!

nada

pre 7 godina

Sta ste siptari,albanci ili mudzahedini !!!!!!!!!! U Albaniju ako vam se ne svidja u Srbiji !!!!!!!!!!! Najveca greska EU bi bila da primi Albaniju !!!!!!!!!!

jova

pre 7 godina

Gospodin Tači je u Pravu.da svi Albanci žive i jednoj Državi,to im nitko ne brani da se odsele u Albaniju i da žive u jednoj Albaniji.ako on misli na otetom Srbskom Kosovu pravi državu Albaniju,to je nemoguće, Tači i Rama su Bibliski nepismene osobe i neznaju da je oteto prokleto,i Bog to kažnjava,njima bi 7.divlja zver to dozvolila,ali 8.Kralj im to nikada neće dozvoliti,u pitanju je i dali će Albanija opstati jer su mnogo zla naneli Srbiji i srbskom narodu,i po celom svetu.Svi demonski protesti u Makedoniji.Srbiji,Mađarskoj.njihov naredbodavac koji ih plaća krvavim novcem,neznaju da propadaju,da nema 8.Kralja oni bi uspeli,ali 8.Kralj će ih uništiti.kad dođe vreme,a ono je vrlo blizu.dok 8.Kralj ne preuzme vlast nad celom Zemljom.8.Kralj je označen u Bibliji Otkrivenje 17:11.to je Bog naredio i to se mora izvršiti nepostoji čovek na zemlji koji to može sprečiti.Da narodu bude jasno i 8.Kralj će propasti,nezna se koliko će 8.Kralj vladati nad zemljom.to Bog određuje, njega i sva Kraljevstva na zemlji uništava Isus Hrist Otkrivenje 11;15. tako da ti Tači,Rama.7.divlja zver,i 10.rogova neznate šta vas čeka,u budućnosti,za sva zla koja ste učinili narodu Srbije i ,celoga sveta.neće proći bez Božje kazne,Pakao vam je zagarantovan.

SARA

pre 7 godina

DA JA SAM TA TACIJEV PREDLOGCDA SVI SIPTARI U JEDNOJ DRZAVI\nONDA IZVOLITE SVI PRAVAC KA ALBANIJI.\n

sasko

pre 7 godina

Ljudi, pa nisu to njihove reci, oni samo reprodukuju ono sto im amerika napise. Shvatite da i dalje americki olosi stoje iza njih. OLOSI samo sa OLOSIMA mogu da sradjuju.\n

AS

pre 7 godina

I JA MISLIM DA ĆETE ŽIVETI U JEDNOJ DRŽAVI I TO SAMO U ALBANIJI I TO ONOJ MALOJ

milan lala

pre 6 godina

Albanci su zinuli previse vise nego sto mogu progutati . Uzadju se u NATO i SAD da ce moci i dalje tudje otimati . Dobice tako zestoko da ce svi zavrsiti u mals¨åecnoj Albaniji koja ce biti Tirana sa okolinom,

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija