• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.06.2017

22:41

TOMPSONOVO USTAŠKO DIVLJANJE U NOVOM TRAVNIKU: Crne uniforme preplavile grad, Bošnjaci se u strahu sklanjali u stranu!

Balkan

TOMPSONOVO USTAŠKO DIVLJANJE U NOVOM TRAVNIKU: Crne uniforme preplavile grad, Bošnjaci se u strahu sklanjali u stranu!

Podeli vest

Koncert hrvatskog kantautora Marka Perkovića Tompsona, koji glorifikuje ustaštvo, u Novom Travniku obeležilo je "ustaško divljanje", što je izazvalo žestoke kritike načelnika tog grada Refika Lenda, koji kaže da su se Bošnjaci u tom gradu osećali kao Palestinci, jer im je kretanje bilo ograničeno

Tompsonovi fanovi su, naime, sinoć u Novom Travniku nosili ustašku ikonografiju i uzvikivali ustaške parole 'za dom spremni', prenela je agencija Federacije BiH Patrija.

Koncert je narušio odnose između Bošnjaka i Hrvata u ovom gradu", rekao je Lendo i dodao da ga najviše zabrinjava to što je veliki broj mladih ljudi sinoć pokazao privrženost ustaškoj ideji.

Lendo kaže da su se Bošnjaci u Novom Travniku sinoć osećali kao Palestinci.

"Kretanje po gradu im je bilo ograničeno. Kordon policije je grad podelio na dva dela, u jednom delu su se kretali Hrvati, a u drugom Bošnjaci. To je poražavajuće", rekao je Lendo.

Tompson je sinoć u dvorani u Novom Travniku održao koncert pred oko 1.500 posetilaca.

Tompsonovi koncerti su ranije zabranjeni u nekoliko evropskih zemalja – Sloveniji, Austriji i Holandiji.

STOP ZA USTAŠU U NEMAČKOJ: Leve inicijative traže zabranu Tompsonovog koncerta!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 6 godina

Перковићи у НДХ су Срби,пореклом из Црне Горе,а ОВАЈ је НАЈВЕЋИ покатоличени СМРАД,који лаје са бина а на фронту не би смео из рова ни нос слинави да помоли!!!СЛИНА од усташе и ништа више......

Mara

pre 6 godina

Kud ide ovaj svet,ovo je dokaz da majmuni nisu evoluirali.Cinjenica je da se od majmuna nikad ne moze stvoriti covek.\n

njh

pre 6 godina

A bas ima vugla za pesnaju naduo bi ga ko konja ,nisam derpe posle naduvanja trpanje bila bi mu bulja ko auspuh kod mene na mecki.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija