• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.09.2017

18:46

BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vučić pomaže da se stvari na Balkanu poprave!

Balkan

BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vučić pomaže da se stvari na Balkanu poprave!

Podeli vest

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović je, uoči sutrašnjeg susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Sarajevu, izjavio da Vučića vidi kao političara koji će pomoći da se stvari na Balkanu popravljaju

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović je, uoči sutrašnjeg susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Sarajevu, izjavio da Vučića vidi kao političara koji će pomoći da se stvari na Balkanu popravljaju.

- Imaćemo tet-a-tet sastanak. Otvorićemo neka pitanja koja su možda osetljiva. Vidim Vučića kao jednog pragmatičnog i sposobnog političara koji će pomoći da se stvari na Balkanu popravljaju - kazao je Izetbegović za regionalnu televiziju N1.

Tanjug

 

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine i predsednik SDA potvrdio je da će sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji u četvrtak stiže u zvaničnu posetu BiH, razgovarati o pitanju granice, ali i o trasi autoputa koji treba da poveže Sarajevo i Beograd. 

Kada je u pitanju najavljeno potpisivanje Deklaracije o pravu Srba na jezik, kulturu, istoriju i identitet, Izetbegović kaže da ga o tome ne mogu pitati jer ne zna tačno šta se u toj deklaraciji nalazi, ali očekuje da ista prava daju drugima, odnosno prava na opstanak drugih, prava na bosanski jezik i smatra da se u tom smislu mogu dogovoriti, prenosi Fena. 

Govoreći o pitanju granice, on je kazao da u tom smislu neće lako naći zajedničku reč, ali da se o nekim stvarima se može razgovarati.

- Četiri zahteva ima Srbija, ali dva nisu ni za diskusiju. Jedan od njih je da se prelazi na ovu stranu Drine i da se deo bh. teritorija kod dve hidroelektrane preda Srbiji. To je nemoguće. Imamo i pitanje prolaza pruge koja ide prema Baru i neke nejasne pozicije na Limu kod Rudog, o tome se može razgovarati, ali uz kompenzaciju. Videćemo šta traže, šta nude, pa da se eventualno na dva od četiri zahteva pokuša iznaći neko rešenje- izjavio je Izetbegović. 

Tanjug


Kada je u pitanju trasa autoputa od Sarajeva do Beograda, koju namerava da finansira Republika Turska, Izetbegović kaže da u SDA smatraju da, nakon što su povezani Sarajevo i Zenica, treba nastaviti i od Zavidovića krenuti ka Tuzli i Bijeljini. 

Najavio je i da će se uskoro susresti s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i da će s njim razgovarati o detaljima tog projekta, ističući da to za sada nije dovoljno razjašnjeno.

Vučić će u BiH boraviti u četvrtak i petak, 7. i 8. septembra, u zvanicnoj poseti Bosni i Hercegovini, u prvoj bilateralnoj poseti Bosni i Hercegovini u svojstvu predsednika Srbije.

To će ujedno biti i prva poseta iz Srbije na predsednickom nivou nakon šest godina.

Vučić će se, između ostalih, sresti i sa Bakirom Izetbegovićem, članom Predsedništva Bosne i Hercegovine.

VUČIĆ UOČI POSETE SARAJEVU: I da ništa ne postignemo - važno je da razgovaramo, zbog naših država i naših naroda!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ivanjan

pre 6 godina

Vuciceva politika je uvek u interesu gradjana.

Jaguar

pre 6 godina

Vučić je čovek majstor.Trudi se da pokvareno popravi ako može.

Dana

pre 6 godina

Moramo kad tad da resimo nesuglasice ali nisam sigurna da je Bakir iskren covek.

Bilja

pre 6 godina

Koliko god se Vucic trudio da to i ostvari sve dok je Izetbegovic glavni u Sarajevu nece biti pomaka na bolje.

Nina

pre 6 godina

Dugo se nije oglasavao Bakir Izetbegovic. Lepo od njega sto je iskren po pitanju Srbije I politika naseg predsednika Vucica.

Nina

pre 6 godina

Tako I treba postupiti. Vazna je saradnja, mir I stabilnost zbog gradjana. I ako se ne pocnu odmah pregovori, bar CE se neka pitanja zatvoriti. A mozemo jedino napredovati samo ako se budemo trudili i zeleli to.

fani

pre 6 godina

Vučić to svakodnevno dokazuje koliko se zalaze za dobre odnose sa svima , kao i za ostvarenje mira i stabilnosti.

Dunja

pre 6 godina

Zahvaljujući Vucicu odnosi u regionu ce biti bolji.

Nada

pre 6 godina

Apsolutno se slazem, predsednik je mudar covek koji ne donosi ishitrene odluke i sve resava mirnim putem.

TheDarkoyobo

pre 6 godina

Ovakve izjave su znak da se ide ka boljim odnosima, ka boljoj saradnji na svim poljima.

DanicaG

pre 6 godina

Sigurna sam da ce Vucic uspeti u svojoj misiji, da ocuva mir i stabilnost u regionu i da poboljsa saradnju izmedju zemalja

Aca

pre 6 godina

Vučić je svima u regionu pružio ruku pomirenja i saradnje, pitanje je samo koliko su oni spremni da je prihvate.

Milica

pre 6 godina

Vučić je taj koji nema komplekse, on će uvek prvi pružiti ruku pomirenja.

Ivana

pre 6 godina

Vucic je uvek tezio stabilnosti i pomirenju naroda na Balkanu.

Olja

pre 6 godina

Politika mira i saradnje koju vodi predsednik je jedini načn da se region pokrene na saradnju i bolje odnose, ne stavljajući prošlost ispred svega.

daca

pre 6 godina

Vucic se trudi da odnose popravi i podigne na visi nivo...

Katica

pre 6 godina

Vučić se trudi iz petnih žila da se pitanja rešavaju, ali bi i Izetbegović trebalo da pokaže malo dobre volje.

Mirko

pre 6 godina

Dobro je to procenio Izetbegović u vezi Vučića.

Stojanka

pre 6 godina

Saradnja je neophodna.Srbija se zalaze za mir i stabilnost.

nada

pre 6 godina

Konačno je i Bakir uvideo da se na Balkanu ne može uraditi ništa bez lidera Srbije Aleksandra Vučića.

mala

pre 6 godina

Vucic se zaista zalaze za mir i stabilnost u regionu.

mala

pre 6 godina

I treba da se zalaze za mir, tako radi pravi vodja..

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija