• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: in4s.net

05.01.2018

19:54

POMIRENJE ČETNIKA I PARTIZANA NA SAVINDAN: Đetići, bilo je i vreme da se MANETE PODELA i ko je iz koje porodice!

Balkan

POMIRENJE ČETNIKA I PARTIZANA NA SAVINDAN: Đetići, bilo je i vreme da se MANETE PODELA i ko je iz koje porodice!

Podeli vest

Deklaracija o pomirenju potomaka četnika i partizana biće potpisana na Savindan, 27. janaura, kako bi se jednom za sva vremena izbegle dalje ideološke konfrontacije i stigmatizovanja

Deklaraciju bi trebalo da, osim lidera Demokratske narodne partije Milana Kneževića, potpišu i predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i srodne političke grupacije i udruženja.

- Deklaracija o pomirenju potomaka partizana i četnika u Crnoj Gori predstavlja društvenu potrebu kako bi se izbegle dalje ideološke konfrontacije i stigmatizovanja. Notorna je laž da se partizanski pokret u Drugom svetskom ratu borio za nezavisnu Crnu Goru i članstvo u NATO alijansi. Partizanska borba bila je usmerena na stvaranje zajednice jugoslovenskih naroda i društva socijalne pravde, a ne nikako za divljački neoliberalizam i lopovluk koji je od Crne Gore napravio privatnu državu - kazao je Knežević za Pobjedu.

(ANKETA) BILO I (NE)PONOVILO SE! 100 GODINA OD UJEDINJENJA CRNE GORE I SRBIJE: Za Srbe slavan, a Milogorce sraman jubilej?!

Prema njegovim rečima, da apsurd bude potpun, upravo su nekadašnji komunistički funkcioneri, vaspitavani na sedam ofanziva, postali "ofšor kapitalisti i zagovornici NATO vrijednosti porobljavanja svih koji drugačije misle".

IMA LI KRAJA DUKLJANSKOM LUDILU! Dinastija PETROVIĆ-NJEGOŠ posrbila Crnu Goru i DRŽALA JE U ROPSTVU 200 GODINA!

- Zato oni ne mogu bilo kome u Crnoj Gori određivati ideološku podobnost, i zato ova deklaracija o pomirenju predstavlja iskaz većinske volje naroda koji je kroz vekove stvarao ovu državu. Očekujem da potpisivanje deklaracije bude 27. januara, na Svetog Savu, kao jasan iskaz duhovne, istorijske i društvene samosvesti ljudi koji su spremni da eliminišu podele i stvaraju Crnu Goru prema meri njenih građana, a ne elita. Posebno je suđenje u tzv. državnom udaru, pokazalo da režimski ideolozi i fanatici imaju potrebu za "kafkijanskim procesima" u neograničenom trajanju - zaključio je Knežević.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mira

pre 6 godina

Katastrofa! Ko je njima dao legitimitet da zanemare zlocine i jednih i drugih. Sta misle porodice pobijenih? Cemu ovo?

Aleksandar

pre 4 godine

Не замплаћуј народ глупави новинару. Никада неће доћи до помирења нас и црвених фашиста који никада нису ни били на овим просторима. Био је само један мали период окупације.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija