• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

19.11.2018

16:57

DODIK: Ono što nije interes RS, neće biti ni BiH!

Balkan

DODIK: Ono što nije interes RS, neće biti ni BiH!

Podeli vest

Novoizabrani član Predsedištva BiH iz reda srpskog naroda, Milorad Dodik, položio je danas zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srpske i poručio da će njegov glas u Predsedništvu biti jak, koliko i glas poslanika u tom parlamentu i da ono što nije interes Srpske, neće biti ni interes BiH

Rekao je da je ponosan jer je do sada ispunio sve ciljeve na očuvanju Republike Srpske.

- Ostajem u Srpskoj. Trenutno idem u Sarajevo da odradim važan posao za Republiku Srpsku - istakao je Dodik u obraćanju poslanicima na prvom konstitutivnom zasedanju 10. saziva NSRS.

Naveo je da će njegov glas u Predsedništvu biti jak, koliko i glas poslanika u NSRS.

- Posle dva mandata na mestu predsednika Republike Srpske osećam se ponosno, jer sam ispunuio sve ciljeve na očuvanju Srpske. Hvala svima koji su glasali za mene, ali i onima koji nisu, jer su pokazali demokratiju Srpske, koja ima pravo da bira. Podrška koju sam dobio smatram obavezom, a ne nagradom, da predano radim svaki dan u interesu Republike Srpske. Meni će Srpska biti svetinja. Ako nešto drugo to bude, onda smo na pogešnom putu! Reč patriotizam, važna u naredne četiri godine, i ona će me podsećati svaki dan u naredne četiri godine - rekao je Dodik.

On je naglasio da je jedini put borba za interese Srpske,

- Ne mislim da moj rad u Sarajevu može biti lišen saradnje sa institucijama Republike Srpke. Ni jedna moja odluka neće biti bez saglasnosti institucija Srpske, i to je tako, legitimno, i jedino ispravno. Zakletvu i treba da položim ovde, tamo gde sam izabran, u srcu Republike Srpske - poručio je Dodik.

Poručio je i da ono što neće biti interes Republike Srpske, neće biti ni Bosne i Hercegovine.

- Nećemo dozvoliti da Srpska bude preglasana ili majorizovana. Neću dopustiti da druga dva člana u bilo kojem smislu zaustave Republike Srpske, i očekujem da sa istim senzibiltetom se odnose prema meni, ali i Republici Sropskoj - naveo je Dodik.

(VIDEO) SVEČANO U REPUBLICI SRPSKOJ: Dodik i Cvijanovićeva polažu zakletvu!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija