• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

08.01.2019

13:56

MLADI USTAŠA PRIVEDEN! Sin poslanika HDZ, koji je juče objavio sliku sa odrubljenom glavom srpskog vojnika, završio u policiji!

Balkan

MLADI USTAŠA PRIVEDEN! Sin poslanika HDZ, koji je juče objavio sliku sa odrubljenom glavom srpskog vojnika, završio u policiji!

Podeli vest

Sin poslanika u Hrvatskom saboru Josipa Đakića, Ivan Đakić, priveden je na ispitivanje u policiju pošto je juče objavio fotografiju ustaše kako drži odrubljenu glavu srpskog vojnika

 

Kako saznaje hrvatski RTL, Ivan Đakić (22) je priveden na ispitivanje u policiju zbog govora mržnje iskazanog na Fejsbuku, pošto je u ponedeljak, na pravoslavni Božić, objavio fotografiju ustaše kako drži odrubljenu glavu srpskog vojnika sa šajkačom na glavi, uz komentar "Svim 'prijateljima' srbićima sretan božić".

Takođe, Đakić se rano jutros iščlanio iz HDZ-a u predstavništvu u Virovitici.

Njegov otac, poslanik u hrvatskom Saboru iz redova HDZ-a Josip Đakić, osudio je danas objavu svog sina, izvinio se i izrazio žaljenje zbog "sramotne i uvredljive objave slike i teksta", prenosi Hina.

"SVIM 'PRIJATELJIMA' SRBIĆIMA SRETAN BOŽIĆ" - UZ SLIKU USTAŠE SA ODSEČENOM GLAVOM SRBINA! Ovako je sin funkcionera HDZ čestitao najveći hrišćanski praznik!

Josip Đakić je ocenio da to što se njegov sin iščlanio iz stranke smatra priznanjem velike greške i shvatanjem "težine nemilog čina".

"Povodom sramne i uvredljive objave slike i teksta na privatnom Fejsbuk profilu člana HDZ-a i mog sina Ivana Đakića, izjavljujem da najoštrije osuđujem svako takvo delovanje bilo kojeg člana HDZ-a, pa i mog sina i izvinjavam se i izražavam žaljenje zbog nemilog događaja i nepromišljenog postupka ovog mladog čoveka, koji nije vaspitan da mrzi ili širi govor mržnje", piše u izjavi Josipa Đakića.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jelena matić

pre 5 godina

Mala ispravka ustaša drži glavu ne srbskog vojnika nego četnika!

folker

pre 5 godina

Pre će biti da je jedan od srba iz Hrvatske. (iznad neke od jama) Ne trči pred rudu, čitaj IGKovačića.

Branko

pre 5 godina

Što će reći, ako je "četnik" nije važno što mu je odsečena glava? Jel sam dobro razumeo?

Vuk

pre 5 godina

Nije bilo potrebe za "ispravkom". I ne pise se "srbskog"!

Laki

pre 5 godina

Ustasa drzi glavu čoveka, dali je uopste bitno cija je glava ili je po tebi klanje dozvoljeno,

NS021

pre 5 godina

.....izvinjavam se i izražavam žaljenje zbog nemilog događaja i nepromišljenog postupka ovog mladog čoveka, koji nije vaspitan da mrzi ili širi govor mržnje, piše u izjavi Josipa Đakića.... Pa i ja stalno govorim da im je to genima...

ZN

pre 5 godina

"Otac ga osudio"... Gluposti, u kakvoj porodici odrastaju ovakva monstrum-deca? Naravno, u onoj gde se o ovome i na ovakav način razgovara. I to ko zna koliko kolena unazad.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija