• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

24.01.2019

13:24

RUSIJA ODMAH REAGOVALA NA BAKIROVU PROVOKACIJU! Ambasada Ruske Federacije u BiH traži vanrednu sednicu zbog  zahteva SDA da Srpska promeni ime!

Balkan

RUSIJA ODMAH REAGOVALA NA BAKIROVU PROVOKACIJU! Ambasada Ruske Federacije u BiH traži vanrednu sednicu zbog zahteva SDA da Srpska promeni ime!

Podeli vest

Ambasada Ruske Federacije u BiH predložila je partnerima iz Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira (PIK) da sutra bude održana vanredna sednica zbog namere SDA da dovede u pitanje dejtonsko ime Republike Srpske

Iz Ambasade Ruske Federacije izrazili su zabrinutost zbog namere SDA da dovede u pitanje dejtonsko ime jednog od entiteta BiH i upozorili da ovakve inicijative ugrožavaju proces nacionalnog pomirenja sa teško predviđenim posledicama.

- Smatramo takve izjave opasnim pokušajem revizije mirovnog sporazuma, što podriva stabilnost u zemlji, te komplikuje formiranje institucija na svim nivoima - rečeno je Srni u ruskoj ambasadi, nakon jučerašnje najave SDA da će pokrenuti pravnu proceduru pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja naziva Republika Srpska. 

OPASNA IGRA BOŠNJAKA! Traže promenu imena Republike Srpske: Ne može samo jedan narod biti zastupljen u nazivu!

SDA je juče saopštila da će putem svojih predstavnika u institucijama BiH pokrenuti pravnu proceduru pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja naziva Republika Srpska.

DODIK: SRPSKA MOŽE ZA ČAS PREUZETI SVOJE GRANICE: BIH visi o koncu, ako Sarajevo pokuša da UKINE RS, krah je NEMINOVAN!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija