• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

25.01.2019

23:40

MINISTAR CRNDAK UPOZORAVA: Inicijativa SDA doživljena kao neprijateljski akt u Republici Srpskoj

Balkan

MINISTAR CRNDAK UPOZORAVA: Inicijativa SDA doživljena kao neprijateljski akt u Republici Srpskoj

Podeli vest

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak je rekao da je inicijativa SDA o promeni imena Republike Srpske štetna po ukupne odnose u BiH, da je svi u Srpskoj doživljavaju kao neprijateljski akt, te da značajno otežava formiranje vlasti na nivou BiH

Tokom predavanja u Atlantskom savezu Crne Gore, Crnadak je naglasio da je najvažniji spoljnopolitički prioritet BiH proces evropskih integracija i da je oko toga postignut potpuni konsenzus, prenosi Srpskainfo.

U skladu s tim i potrebom da se životna pitanja svih ljudi rešavaju što brže, Crnadak je naveo da je potrebno što pre odgovoriti na preostala pitanja iz Upitnika Evropske komisije, te stvoriti neophodne uslove kako bi BiH u 2019. dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

On je istakao da evropski put BiH ne sme biti talac procesa formiranja vlasti na nivou BiH i da će to biti poruka koju će preneti i ministrima inostranih poslova Evropske unije, sa kojima će se sastati 1. februara u Bukureštu.

Crnadak je naveo da je Predsedništvo BiH donelo odluku da BiH uđe u MAP, kao i Strategiju spoljnje politike, prema kojoj se do 2023. saradnja BiH sa NATO definiše kao važno partnerstvo bez otvaranja pitanja punopravnog članstva.

- Zbog odluke vladajuće koalicije na nivou Republike Srpske da se predomisle o podršci MAP-u, stvorena je atmosfera u kojoj je nemoguće očekivati da sadašnji saziv Saveta ministara BiH odlučuje o aktivaciji MAP-a. Odluku o Prvom godišnjem nacionalnom programu ili će usvojiti ili će definitivno odbiti politička struktura koja formira nov Savet ministara BiH - zaključio je ministar Crnadak.

 

ZVIZDIĆ NASTAVLJA SA PROVOKACIJAMA: Savršen trenutak za promenu imena Republike Srpske!

 

 

NENAD KECMANOVIĆ PORUČIO BAKIRU: Nema ništa od promene imena Srpske, TIME SE RUŠI DEJTONSKI SPORAZUM!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 5 godina

" Pao im je Dragicevic a sad su odmah nasli drugi model za rusenje RS " !!!!????? '' ZIVELA RS, SRBIJA I RUSIJA " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Izbori 2024

Vesti

Čovek bez obraza, srama i stida! Evo ko je Srbin koji je je glasao za prijem samozvanog Kosova u SE!
c

Čovek bez obraza, srama i stida! Evo ko je Srbin koji je je glasao za prijem samozvanog Kosova u SE!

Potpredsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Snježana Novaković Bursać, članica delegacije BiH iz Republike Srpske, oglasila se za RT Balkan iz Strazbura i ocenila da je, po njenom mišljenju, "stav Saše Magazinovića po pitanju glasanja o prijemu tzv. Kosova neprikladan, imajući na umu da vrlo verovatno zna koliko je to pitanje važno i uznemirujuće za srpski narod u celini".

16.04.2024

22:32

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija