• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

05.05.2019

16:12

SEVERNA MAKEDONIJA BIRA PREDSEDNIKA! Do 15 sati izašlo 30,34 odsto birača, izborni proces bez incidenata!

Balkan

SEVERNA MAKEDONIJA BIRA PREDSEDNIKA! Do 15 sati izašlo 30,34 odsto birača, izborni proces bez incidenata!

Podeli vest

U Severnoj Makedoniji u drugom krugu predsedničkih izbora do 15 časova je glasalo 527.068 birača, odnosno 30,34 odsto od ukupnog broja upisanih u birački spisak, prenosi portal a1on

Prema podacima Državne izborne komisije, skoro 20.000 glasača je izašlo više u drugom krugu u odnosu na prvi krug kada je izlaznost u 15 časova bila 28,2 odsto ili 507.129 birača. 

Najveća izlaznost zabeležana je u opštinama Makedonski Brod 49,45 odsto, Kriva Palanka 52,61 odsto, Demir Kapija 49,17 odsto, Demir Hisar 48,09 odsto i Kruševo 47,68 odsto. 

Paralelno sa predsedničkim izborima, sprovode se vanredni lokalni izbori u Novom Selu i Ohridu. U Novom Selu do 15 časova je glasalo 33,78 odsto birača, dok je u Ohridu na birališta izašlo 35,1 odsto birača. 

DRUGI KRUG IZBORA U SEVERNOJ MAKEDONIJI! Bira se novi predsednik između Pendarovskog i Davkove

Do sada, Državna izborna komisija je dobila samo prigovor od strane jednog glasača iz mesta Negotinom koji je zahtevao zaštitu biračkog prava i prijavio je da nije upisan u birački spisak. Iz DIK su najavili da će razmotriti slučaj. 

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije Toni Angelovski rekao je da do podne nije registrovano ni jedno narušavanje javnog reda i mira u toku glasanja u drugom krugu predsedničkih izbora, prenosi portal Plusinfo. 

FRANCUSKI AMBASADOR: Makedonci pucaju sebi u nogu ako izbori ne uspeju

- Glasanje se odvija mirno, bez problema. Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da mirno i dostojanstveno iskoriste svoje biračko pravo - istakao je Angelovski. 

U Severnoj Makedoniji danas se održava drugi krug predsedničkih izbora na kojima makedonski građani biraju novog šefa države između kandidata vladajuće koalicije SDSM-DUI Steva Pendarovskog i kandidatkinje opozicionog VMRO-DPMNE Gordane Siljanovski Davkove. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija