• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

06.05.2019

00:05

DAVKOVA PRIZNALA PORAZ NA IZBORIMA: Pendarovski pobedio, ali nisam izgubila bitku!

Balkan

DAVKOVA PRIZNALA PORAZ NA IZBORIMA: Pendarovski pobedio, ali nisam izgubila bitku!

Podeli vest

Kandidat opozicionog VMRO-DPMNE Gordana Siljanovska Davkova priznala je poraz na predsedničkim izborima u Severnoj Makedoniji, ali je poručila da "nije izgubila bitku"

- Brojke pokazuju poraz, ali se nikada nisam osećala ispunjenijom. Verovala sam da mogu da pomognem Makedoniji da dobije demokratiju...Znam da je drugi kandidat pobedio, ali znam da nisam izgubila bitku - rekla je Davkova, prenosi AP.

PENDAROVSKI PRVI PREDSEDNIK SEVERNE MAKEDONIJE, objavila Državna izborna komisija!

Davkova je priznala da pobeda pripada kandidatu vladajuće koalicije SDSM-DUI Stevi Pendarovskom, ali je postavila pitanje da li ovakav rezultat vodi ka pomirenju i ujedinjenju, ili predstavlja podelu unutar države, prenosi portal a1on. 


- Ova pobeda predstavlja unutaretničku podelu i nameće pitanje da li fraza ''zajedno napred'' stvarno i to znači - rekla je Siljanovska, u obraćanju posle objavljivanja izbornih rezultata.

ZAEV O POBEDI PENDAROVSKOG NA REDSEDNIČKIM IZBORIMA: Ovo je pobeda građana Severne Makedonije!

Ona se zahvalila svojim glasačima, ističući da je osvajanje 370.000 glasova velika čast.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 4 godine

SEVERNA MAKEDONIJA ODNOSNO MAKEDONCI SU POBEDNICI OVIH IZBORA A NE OVI KOJI SU SE PRODALI ZAPADU ZAJEDNO SA ALBANCIMA.OVDE JE OCIGLEDNO DA SU ALBANCI TAS NA VAGI KAO I U CRNOJ GORI I DA MANJINA VLADA NAD VECINOM.

MIP

pre 4 godine

Igor Janev je pozvao svoje pristalice, nekih 60 000 da izađu na glasanje i da podrže g-đu Siljanovsku kao manje zlo. Obećao je u ime Siljanovske da će po dolasku nove vlasti VMRO-a Prespanski sporazum biti raskinut na osnovu člana 46. Konvencije o ugovornom pravu, međutim samo 10 000 ljudi ga je poslušalo. Da su sve pristalice, oko 70 000 izašli da glasaju sada bi predsednik bila Siljanovska, a ne Pendarovski! Prespanski ugovor se raskida, kako je to objasnio i Američki prof. Frensis Bojl prostom notifikacijom drugoj strani o raskidu , pozivajući se na čl. 46 pomenute konvencije.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija