• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

08.05.2019

11:38

KRVAVA VAM PRAVDA! ELFETA VESELI DOBILA 10 GODINA ZATVORA ZA ZVERSKO UBISTVO SRPSKOG DEČAKA 1992.

Balkan

KRVAVA VAM PRAVDA! ELFETA VESELI DOBILA 10 GODINA ZATVORA ZA ZVERSKO UBISTVO SRPSKOG DEČAKA 1992.

Podeli vest

Sud BiH izrekao prvostepenu presudu kojom je Elfeta Veseli osuđena na deset godina zatvora za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dečaka Slobodana Stojanovića

Dečak je ubijen u leto 1992. godine kod Zvornika.

Sudsko veće je na osnovu iskaza velikog broja svedoka i veštaka medicinske struke zaključilo da je Veseli počinila krivično delo za koje je optužnica tereti.

Veće je oslobodilo Sakiba Halilovića optužbi da je posmatrao ubistvo dečaka i propustio da kao komandant Diverzantskog voda kazni Veseli, pripadnicu tog voda.

Elfeti Veseli je u kaznu uračunato i vreme provedeno u pritvoru od 24. marta 2017. godine, kao i vreme provedeno u ekstradicionom pritvoru u Švajcarskoj.

Foto: Public

Tužilaštvo BiH teretilo je Elfetu Veseli da je kao pripadnica Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica Armije BiH u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine ubila dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići-Novo Selo, na području Kamenice kod Zvornika.

Prema optužnici, Veseli je na najsvirepiji način ubila dečaka tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla s ledja i zaklala ga nožem.

Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
PREBLAGO

pre 4 godine

Требала је смртна казна или доживотна. Овако, ово је за бедницу награда. Ма изаћи ће она из затвора, а онда можда је нешто и снађе по заслузи.

laki

pre 4 godine

uz pomoć bih suda ova monstrum žena je zaklala jadno dete po drugi put.

Turska posla

pre 4 godine

Nema suzivota sa muslimanima,dok Bakir i ostali ekstremusti ovo rade.Ej dete neduzno od12 godina kucka zaklala,i oni koji su joj dodelili 10 godina,pitace ih neka visa sila,docice im u san pred sudnji dan jecaji neduznog ,jadnog deteta.Docice i njima djavo po svoje.Odcepiti republiku Srpsku od gamadi zauvek.

Mikac

pre 4 godine

Da li ova sudska odluka znači da u slučaju budučih ratova treba klati decu i žene neprijatelja. Ili pak je to privilegija šiptara , hrvata i bošnjaka. Srbi uzmite se u pamet. Dok još možemo bežimo od USA i EU jer to oni podržavaju.

NIKOLAKRAJINALONDON

pre 4 godine

Mozemo u Srbiji ocekivati proteste 'majki u crnom' zbog ove nepravedne i stravicne presude protiv majke Elfete.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija