• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

09.05.2019

18:09

VOĐA "KAVAČKOG" KLANA SASLUŠAN! Odgovarao na pitanja sa DRSKIM osmehom! "BOGA MI, NE ZNAM ŠTA SVE IMAM"!

Balkan

VOĐA "KAVAČKOG" KLANA SASLUŠAN! Odgovarao na pitanja sa DRSKIM osmehom! "BOGA MI, NE ZNAM ŠTA SVE IMAM"!

Podeli vest

"Ne znam, boga mi, šta sve imam, imam dosta" - ovako je Kotoranin Slobodan Kašćelan, koji prema operativnim podacima policije važi za jednog od vođa kavačkog klana, odgovorio na pitanja sudije Višeg suda u Podgorici, u kom mu se sudi za zelenaštvo.

Dajući podatke o sebi, Kašćelan je kazao da je završio srednju školu i da je srednjeg imovnog stanja. Izjašnjavajući se na navode optužnice, kroz smeh je kazao da je razumeo šta mu se stavlja na teret, ali da ne priznaje krivično delo:

CRNOGORSKI KRIMINALCI POD OPSADOM! Ubistvo Veska Vukotića pokrenulo HAOS u podzemlju! KAVAČKI KLAN NA METI!

- Meni je to smešno. Ma kakvi izvršio delo, to jedino lud mogu da priznam. Samo ne znam ni šta mi je stavljeno na teret. Advokati su mi rekli da ne odgovaram na pitanja tužioca, ali neću da slušam advokate i odgovaraću na pitanja.

Kašćelan je zatim tvrdio da nije tačan deo optužnice kojom se tereti da je 50.000 evra dao na kamatu Milanu Dragoviću, te da je sa njim, navodno, stupio u kontakt preko optuženog Gorana Ljubatovića. On je objasnio da je Ljubatović njegov prijatelj, koji ima neke obaveze prema njemu. Dodao je i da zna da Dragović ima novčane obaveze prema njemu, ali da ne zna koliko:

- Dragoviću nikada nijedan evro nisam dao niti sam sa njim imao kakav posao. Sastali smo se samo jednom. Samo znam da se radi o lažovu.

Ne plaši se Isusa

Na pitanja specijalnog tužioca Saše Čađenovića Kašćelan je kazao da poznaje Sinišu Vlahovića, takođe optužen da je član kriminalne grupe, a da mu je Igor Božović kum.

- To nema veze s pameću. Tu nema krivičnih dela. Stavili ste mi drogu na teret. Nikada u životu nisam radio drogu. Ne plašim se Isusa Hrista, jer nisam kriv.

Kašćelan nije želeo da odgovori koliko novca mu Ljubatović duguje jer je to, "njihova lična stvar i da može čak i da mu ne vrati te pare". Prema optužnici, oštećeni Dragović nalazio se u teškom imovnom stanju. Postojala je pretnja da će izgubiti svoju kuću vila "Luković", pa mu je Kašćelan pozajmio 50.000 evra.

Pri tome je za sebe ugovorio nesrazmernu imovinsku korist u vidu mesečne kamate u iznosu od 10 odsto vrednosti pozajmljenog novca. Kašćelan je na sve to rekao da nema nikakva saznanja o vili "Luković" i tamo, ističe, nikada nije boravio. 

Odgovorio je i da poznaje svu familiju Zvicer, te da je sa njima u prijateljskim odnosima. Kašćelan se osvrnuo i na izjavu optuženog Ilije Dedovića koji je tokom suđenja u celosti priznao navode optužnice i njega označio kao organizatora kriminalne grupe.

Kašćelan je za Dedovića kazao da poznaje tog dečka kao dobrog momka i da veruje da je sve to ispričao na nagovor tužioca.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija