• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: republika.rs

20.05.2019

15:46

USTAJTE, SRBI! Budimir pozvao sunarodnike da glasaju za Pupovčev SDSS na izborima za Evropski parlament

Balkan

USTAJTE, SRBI! Budimir pozvao sunarodnike da glasaju za Pupovčev SDSS na izborima za Evropski parlament

Podeli vest

Milojko Budimir, predsednik Asocijacije izbegličkih udruženja Srba iz Hrvatske, pozvao je sunarodnike sa prebivalištem u Srbiji da u nedelju 26. maja izađu na izbore za Evropski parlament

Milojko Budimir je pozvao da se podrži lista Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), čiji kandidati imaju priliku da postanu prvi predstavnici Srba u Evropskom parlamentu.

- Prvi put bio bi to glas za jednog Srbina koji bi mogao da upozna evropsku i svetsku javnost u kakvom se položaju sada nalazi srpska zajednica koja živi u Hrvatskoj. Da skrene pažnju da Hrvatska nije ispoštovala obaveze koje je preuzela u pristupnim pregovorima i da ignoriše poglavlje 23, pravosuđe i temeljna ljudska prava - kaže Budimir.

On kaže da bi prisustvom srpskog predstavnika u Evropskom parlamentu moglo da se ukaže i na netoleranciju, govor mržnje, opake tendencije istorijskog revizionizma, neispunjavanje preuzetih obaveza iz bilateralnih i međunarodnih ugovora...

- Ukazali bi i na to da prognanim Srbima nisu vraćena oduzeta stanarska prava, nisu isplaćene penzije, nisu obnovljene porušene kuće, da je zaustavljen proces inhumacije i identifikacije posmrtnih ostataka. Osim toga, taj glas bio bi i glas razuma na putu Srbije prema članstvu u Evropskoj uniji - dodao je Milojko Budimir.

Glasanje će se održati u konzulatu Republike Hrvatske u Beogradu (Kneza Miloša 82/1) i Generalnom konzulatu u Subotici (Maksima Gorkog 6).


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija