• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

10.06.2019

18:10

PUŠTENA OBA NAPADAČA na Srbe u Supetru na Braču!

Balkan

PUŠTENA OBA NAPADAČA na Srbe u Supetru na Braču!

Podeli vest

Oba napadača na Srbe u Supetru na Braču, gde su radili kao sezonci, puštena su na slobodu

S njima je pretučen i supetarski vatrogasac koji ih je branio. 

Napadaču (22) je zbog nanošenja teških telesnih povreda 26-godišnjem vatrogascu izrečena mera zabrane prilaska, uz obrazloženje da do sada nije kažnjavan, te nije zatražen ni zatvor. 

U vreme napada on je bio pod uticajem alkohola (1,2 promila), a na ispitivanju nije negirao napad, samo je rekao da se ničega ne seća, preneo je hrvatski portal Index.hr.

GRADONAČELNICA SUPETRA OŠTRO OSUDILA NAPAD NA BRAČU! Povukla donaciju Torcida kupu zbog prebijanja sezonskih radnika!

 

Osim 22-godišnjaka policija je uhapsila i 19-godišnjaka koji je nakon ispitivanja u policijskoj stanici pušten uz prekršajnu prijavu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Incident se dogodio u nedelju popodne nakon fudbalskog turnira Torcida kup u Supetru na Braču kada je nekoliko osoba napalo sezonce, trojicu mladića iz Slavonije i devojku iz Varaždina, koje je od mase štitio vatrogasac (26) zadobivši u tom metežu višestruku frakturu nosne kosti te je hospitaliziran u splitskoj bolnici. 

Povod za napad bila je nacionalna netrpeljivost, jer je neko iz grupe napadača pitao "gde su Srbi".

SRBE OD PODIVLJALIH USTAŠA SPASIO TAKSISTA! Dramatični detalji napada na sezonske radnike na Braču!

 

Incident su osudili brački vatrogasci, gradonačelnica Supetra Ivana Marković, ali i stranka Pametno koja smatra da odgovornost za takve izgrede snose svi koji u političkom i javnom životu otvoreno zagovaraju netoleranciju.

Policija i dalje istražuje incident kako bi došla do ostalih mladića iz grupe koja je napala sezonce, ali je potvrdila u međuvremenu da se sumnja da su mladi ljudi napadnuti jer su srpske nacionalnosti.

Našem Supetranu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brzi oporavak i apelujem na institucije da najstrože kazne počinitelje bez imalo milosti, napisala je gradonačelnica Supetra.

Ona je dodala da je to nedopustivo te da je teši jedino to što nitko od napadača nije bio iz Supetra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Pa normalno to su samo Srbi,šta ste drugo očekivali,nego da ih puste.Možda su ih i nagradili za to,ipak su to ustaše,ali naši nisu još uvek svesni toga,od 1941.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija