• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: in4s.net

15.06.2019

18:53

(VIDEO) VLADIKA ATANASIJE ZAPRETIO MILOGORCIMA: Ne provocirajte, UZEĆEMO MOŠTI SVETOG VASILIJA I PRENEĆEMO IH U HERCEGOVINU!

Balkan

(VIDEO) VLADIKA ATANASIJE ZAPRETIO MILOGORCIMA: Ne provocirajte, UZEĆEMO MOŠTI SVETOG VASILIJA I PRENEĆEMO IH U HERCEGOVINU!

Podeli vest

Vlada Crne Gore treba da povuče Predlog zakona o slobodi veroispojvesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, poručeno je sa velikog Trojičindanskog sabora u Podgorici uz opomenu da se neće dozvoliti otimanje hramova Srpske pravoslavne crkve, dok je umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije blagoslovio skup i poručio da ne provociraju Hercegovce, jer će uzeti mošti svetog Vasilija Ostroškog i prebaciti ga u Hercegovinu

On je ispričao istorijat kako su mošti Svetog Vasilija stigle u Manastir Ostrog i istakao da Crnogorci ne treba da ljute Hercegovce.

- Nemojte nas ljutiti, jer možemo uzeti ćivot Svetog Vasilija Ostroškog u preneti ga u Hercegovinu, u njegovo rodno mesto - poručio je vladika Atanasije.

Trojičindanski sabor bio je jedan od najmasovnijih skupova u istoriji Crne Gore.

JASNA PORUKA SA TROJIČINDANSKOG SABORA VLADI CG: Povucite predloženi zakon, u suprotnom JOŠ ODLUČNIJE ĆEMO BRANITI SVOJA PRAVA!

Podsetimo, Mitropolija crnogorsko-primorska i tri eparhije SPC zatražile su od Vlade Crne Gore da u razumnom roku povuče Predlog zakona o slobodi veroispovesti i pripremi novi.

Okupljenima se obratili mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i pozvao one "koji bi da skrnave mošti Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Petra Cetinjskog da se vrate sebi i Bogu“, vladika budimljansko-nikšićki Joanikije, koji je pročitao zvaničnu poruku Sabora i naglasio da će se svetinje čuvati, braniti i obnavljati.

Stav Mitropolije i eparhija je da se predloženim zakonom "produbljuju podele i iniciraju, podstiču i raspiruju bratoubilaštvo i sukobi na verskoj i etničkoj osnovi".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
REDAKCIJOOOOOO

pre 4 godine

SAVJEST NA NAPLATI? NITKO NIJE OBJAVIO?! ZLOČINAC SE RAZNIO BOMBOM USRED VUKOVARA: Bio je odgovoran za rušenje katoličke crkve u Borovu ...Bujica je objavila ekskluzivnu vijest kojom potvrđuje da se u Vukovaru 17. svibnja (dakle, prije mjesec dana), bombom raznio Slobodan Pejčić, zločinac odgovoran za rušenje Crkve “Gospe Fatimske” u Borovu Naselju...

Montenegro

pre 4 godine

Crna Gora je odmah isplatila odštetu za 220 hrvatskih logoraša po 10-15 000 E. a sada kažu da čak 30 000 hrvatskih logoraša i njihovih familija spremaju tužbu protiv Srbije za odštetu a znamo da nema zuatvaranja poglavlja 23 dok se to ne reši... BIVŠI LOGORAŠI Tuže Srbiju i traže po 1000 kuna za svaki dan u logoru: 'Proživjeli smo pakao'

aleks

pre 4 godine

jeli ovo neki rodjo od kacavange.gotoviste gedjovani gubite sve bitke

ALO

pre 4 godine

SAVJEST NA NAPLATI? NITKO NIJE OBJAVIO?! ZLOČINAC SE RAZNIO BOMBOM USRED VUKOVARA: Bio je odgovoran za rušenje katoličke crkve u Borovu ...Bujica je objavila ekskluzivnu vijest kojom potvrđuje da se u Vukovaru 17. svibnja (dakle, prije mjesec dana), bombom raznio Slobodan Pejčić, zločinac odgovoran za rušenje Crkve “Gospe Fatimske” u Borovu Naselju... ali nije nmi prvi ni zadnji: ZA VRIJEME TRAJANJA SUĐENJA Ubio se srpski zapovjednik najvećeg pokolja Hrvata

Draganče

pre 4 godine

Vladiko Atanasije ovo ne liči ni na jedan od tvojih antologijskih govora koje sam iz tvojih usta čuo. Moraš ih se svih odreći da bih bio u stanju da pročitam ovaj članak. Ko bre da uzme mošti i da beži iz srpske zemlje... Šta vam pada na pamet! Odbranite svoje svetinje-vama su na dušu ostavljene.

flamantes

pre 4 godine

Draganče ipak država koja ne zna gdje su joj granice čak ni danas, a nije nikad ni znala, je cirkus od zemlje, a njezin narod je pogubljen.

sasapg

pre 4 godine

Crna Gora je razgranicenje zavrsila. ostaje pitanje Prevlake. a dokle ste vi stigli braco?

dddd

pre 4 godine

Haha, šta ne bi pošle mošti. Ruka jovana Krstitelja, ikona filermose i deo čanog krsta su iz BG ponete u CG tokom rata protiv nemaca, ikonu su uništili u muzeju, ovo ostalo ni vratili u BG. Koja srpska zemlja ako šiptar ima veća prava od Srbina. A Srbi na severu kosova veća prava od Srba u CG meni kažu sami Crnogorci da su oni neki kimenti, ne srbi. i to genetski dokazuju.

grof01

pre 4 godine

he he he A ko kaže da ćeš ih uzeti i ako hoćeš objasni nam kako???

flamantes

pre 4 godine

Atanasije, jesu lik to iste one mošđti što ste htjeli spaliti 1918? Ne provociraj Atanasije.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija