• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.06.2019

20:55

MINISITAR VUKOSAVLJEVIĆ O MOGUĆEM ODUZIMANJU HRAMOVA SPC U CRNOJ GORI: Ako eskalira u pogrešnom pravcu, moglo bi doći do neprijatnih posledica!

Balkan

MINISITAR VUKOSAVLJEVIĆ O MOGUĆEM ODUZIMANJU HRAMOVA SPC U CRNOJ GORI: Ako eskalira u pogrešnom pravcu, moglo bi doći do neprijatnih posledica!

Podeli vest

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević rekao je da bi predlog zakona crnogorske vlade o slobodi veroispovesti, kojim je predviđeno oduzimanje hramova SPC u Crnoj Gori, mogao da dovede do vrlo neprijatnih posledica.

Vukosavljević je izrazio očekivanje da situacija neće da eskalira u pogrešnom pravcu i dodao da je očigledno da je SPC "predmet ugrožavanja od strane aktuelne vlasti u Crnoj Gori".

Kako je za Sputnjik istakao, nada se da će apeli ili poruke koje su poslate iz Srbije, ali i jednog dobrog dela naroda koji živi u Crnoj Gori, uticati da se povuku ti predlozi za izmenu zakona.

Istorija SPC i srpske kulture u Crnoj Gori je dobro poznata, naveo je srpski ministar kulture i informisanja.

- Ona je jedna od temeljnih odrednica tog prostora i smatramo da bilo kakav uplit dnevne politike u vezi sa tako osetljivim pitanjima treba izbegavati. Želim da verujem i nadam se da će zdrav razum pobediti -  naglasio je Vukosavljević, koji se nedavno vratio sa Svete Gore, gde je boravio radi nadgledanja radova na obnovi Hilandara.

Kako je rekao, radovi na Hilandaru se odvijaju u skladu sa planom i programom.

Prema njegovim rečima, za ovu godinu ministarstvo kulture odvojilo je 80 miliona dinara za rekonstrukciju.

 - Obnovljen je Beli konak, radi se na Dohiji i Igumenariji, znači, imamo ritam radova koji se potpuno poštuje - zaključio je Vukosavljević.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
flamantes

pre 4 godine

Imovina se mora vratiti pravom vlasniku, u suprotnom se može okarakterisati kao lopovluk, a to bi bilo vrlo loše po SPC.

flamantes

pre 4 godine

Ministre bolje bi bilo da se baviš svojim poslom, a oteto se mora vratiti. Naravno trebaš imati na umu da ćeš morati pozapošljavati srposke popove iz Crne Gore gdje ih je 1.500.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija