• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

01.07.2019

09:45

MILOVI PARTIZANI JURIŠAJU NA SRPSKE SVETINJE! Crnogorski borci NOR-a stali uz RASPOPA MIRAŠA U OTIMANJU CRKAVA I MANASTIRA SPC!

Balkan

MILOVI PARTIZANI JURIŠAJU NA SRPSKE SVETINJE! Crnogorski borci NOR-a stali uz RASPOPA MIRAŠA U OTIMANJU CRKAVA I MANASTIRA SPC!

Podeli vest

Podršku "obnovi CPC" vlastima u Crnoj Gori dalo je udruženje boraca NOR. Postali su "čelična pesnica" Mila Đukanovića. Stavovi vaseljenskog patrijarha ništavni su im naspram komitetskih

Članovi Udruženja boraca NOR-a zatražili su od Vlade Crne Gore da se zakonom uredi pitanje slobode veroispovesti ili uverenja i pravni položaj verskih zajednica, energično zahtevajući od državnih organa da istraju u rešavanju svih pitanja, od slobode veroispovesti do vlasništva nad verskim objektima, i pre svega na obnovi autokefalnosti "Crnogorske crkve" bez obzira na drugačija kanonska mišljenja!

- Ništa ne tražimo što nam ne pripada, već da ono što su gradili naši preci bude naše, da se uklone nelegalno podignuti verski objekti, da se zaustavi dalja izgradnja i novokomponovano skrnavljenje svetinja. I ranije se obećavalo, pa stalo. Sada se po svaku cenu mora istrajati, jer, ovo je jedno od najvažnijih državotvornih pitanja - poručuju iz ove organizacije.

Da nije prvi put da se iz ove "kuhinje" šalju poruke koje su uperene protiv srpskog naroda u Crnoj Gori i Srpske pravoslavne crkve, tvrdi Marko Kovačević iz Nove srpske demokratije.

- U svojoj izjavi SUBNOR kao da traži da im država vrati građevinski materijal koji su naši preci ugradili u crkve. Pominju i kako se mora zaustaviti "novokomponovano skrnavljenje crkava". Verovatno im je njihovo "starokomponovano" skrnavljenje sa ubijanjem sveštenika, sahranjivanjem Boga i spraćanjem stoke u hramove bliže srcu pa bi da i nova rešenja budu slična tome.

SUBNOR je tužna priča o zarobljenicima partijske misli, smatra Kovačević:

- Kako kažu: "Zbog partije su se odrekli Boga, zbog partije su ubijali sveštenike, zbog partije su držali stoku u crkvama, ako treba zbog partije će početi i na liturgiju da idu!" Njima su stavovi vaseljenskog patrijarha ništavni naspram komitetskih smernica. Uteha je ipak što je Crkva večna a partija nije, pa će sa njom i oni nestati.

BRANIO SRBE OD RAZJARENIH USTAŠA NA BRAČU! Nagrađen vatrogasac, dobio zahvalnicu grada Supetra!

Ogorčenje ne kriju ni u Udruženju boraca ratova 1990. Crne Gore.

- Kada su postali "čelična pesnica" Mila Đukanovića, Duška Markovića i NATO, oni huškaju na nasilje protiv naše crkve. Iako se javno deklarišu kao ateisti, stalo im je da ispunjavaju partijske ciljeve i podstiču na versku i nacionalnu netrpeljivost - kaže za Novosti Radan Nikolić, predsednik Udruženja boraca ratova 1990. Crne Gore.

On podseća da članovi Udruženja boraca NOR-a nikada nisu osetili miris baruta, niti su učestvovali u Drugom svetskom ratu, a rođeni su ili poslednjih ratnih godina ili nakon rata.

- Zbog toga što služe režimu debelo su nagrađeni iz državnog budžeta i podrškom nekakvoj sektaškoj tvorevini pokušavaju da ih ohrabre. Zatražićemo od nadležnih da im se zabrani rad - poručuje Nikolić.

Žrtve sveštenici

Od dvesta sveštenika u Crnoj Gori, tokom Drugog svetskog rata i posle njega, pobijeno je njih 182, i to najčešće na najsvirepije načine, pošto su ih prethodno zverski mučili. Portal "Sedmica" objavio je ekskluzivne fotografije snimljene prilikom vađenja žrtava iz jama. Mitropolit Joanikije (Lipovac) ubijen je pri kraju rata u jednom potoku kod Aranđelovca.

Jedan od prvih crnogorskih sveštenika kojeg će ubiti komunisti je arhimandrit Nikodim Janjušević, nastojatelj manastira Sveti Luka u Župi nikšićkoj. Ubice se nisu zadovoljile krvavim pirom nego su opljačkale mnoge manastirske dragocenosti, kao i lične stvari ubijenog arhimandrita. Odneli su i 16 njegovih odlikovanja...

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milutin Vranjski

pre 4 godine

Ova informacija je samo potvrda nepobitnih istorisjkih činjenica da su hrvtaske (i crnogorske) ustaše braća po materi sa (crnogorskim) komunjarama. Tipičan primer toga je novi srnogorski poglavnik milo djukanović (šiptarski zet), koji je postao politički transvestit - od komunjare džemperaša do ustaše sektaša. Ovo poslednje, je zapravo njegovo pravi i jedini politički ausvajs, koji on dodatno pojačava sa tazbinskom i bliskom političkom (i narkokartelskom) vezom sa balistima sa Kosova i Metohije. Podsećanja radi, ti isti crnogorski partizani su počinili stravične zločine u Beogradu u periodu od 1944-1946., kada su bez suda i zakona pobili preko 30.000 Srba, starosedelaca Beograda u cilju pljačke i otimanja imovine od istih. Njihovi potomci se sada baškare po Beogradu, po krvlju otetoj tudjoj imovini, a tipičana primer je gospodja Vojvodić - bivša proterena ambasadorka crne gore u Beogradu, koja u Kosovskoj ulici u Beogradu poseduje 4-soban stan, prekoputa Narodne Skupštine Srbije!

Zoran

pre 4 godine

Vranjski, isprva sam mislio da si "zabasao" ali sam nakon čitanja video da si donekle u pravu, samo bih da nešto promenim u tvom pisanju. Ne radi se o CG ustašama već o CG četnicima, koji nemaju nikakave veze sa Dražinim četnicima, jer su mnoge CG i Hrecegovačke porodice zavili u crno pa zbog toga Dražine četnika narodi posmatraju kroz lupu CG četnika. Nego još jedan dodatak, neka pitaju Mila kako mu se zove sin i po kom djedu je dobio ime i šta mu je bio djed od 1941 do 1943. Onda su shvatili kao i Hrvati da im gori pod nogama pa se preokrenuli u najvernije partizane i tako "na Beograd"... Da ne preterujem, bilo je u toj CG mnogo poštenih junaka i pravih boraca protiv fašizma (više svakako do onih potonje spomenutih), ali su zato svi posle pedesetih godina i kasnije postali prvoborci i nosioci penzija kao borci protiv fašizma. Žene štrikale čarape sa 11 godina i dobile boračku penziju samo tako...

Vladimir

pre 4 godine

Manite se SUBNOR-a, to je čista nameštaljka. Uzmite papir I olovku I izračunajte: rat je završio pre tačno 74 godine, plus da je neko od boraca tada imao bar 22 godine, tj.da je u rat krenuo sa 17, sad bi imao 96 godina. Da rezimiram - svi su mrtvi, neko tamo folira da to udruženje postoji radi političkih interesa, a verovatno I finansijske manipulacije sa boračkim penzijama...

Sogex

pre 4 godine

Vrijeme je da se porobudie i da konacno shvatite da SMO NEZAVISNA DRZAVA I DA NAM SE SKINETE SA K....A VISE SRBIJA SE PONASA KAO NIMFOMANKA KOJU JE JEB ....C OTKACIO ALI ONA I DALJE TRCI ZA NJIM

Zoran

pre 4 godine

Da ti odgovorim. U Crnoj gori nema sredine ili si čovjek ili fukara. Ja sam srećan jer u CG dolazim jer su moji prijatelji zbog kojih dolazim ogledalo čojstva i junaštva i zato sam tamo kao kod kuće. Imam sreće ili sam pametno birao, pa moji ne koriste takav riječnik. To te vjerovatno otac junak naučio. Što se tiče tvoje opaske da Srbija plače za vama griješiš, ali ima vic koji vi pričate a mi osjećamo. Sin ide za Ameriku, majka plače a on je smiruje pa reče, ne plači majko ne idem za Beograd već u Ameriku, znači vratiću se. Pa sad vidi ko za kim trči. Ima još viceva na tu temu, ali da ne dužim, pozovi svoje zemljake da se vrate u tu prebogatu NEAZVISNU CG (videjećeš kako je nazvisna kada vas tresne NATO sa obavezama topovskog mesa, a kada im ne budete trebali šutnuće vas kao i Mila sutra...) da nam oslobode mjesta direktora, političara... pa da mi možemo zaposliti našu djecu... pa i studente da se vrate da nam oslobode mjesta za našu djecu, jer ionako ne plaćaju a po tebi su stranci u Srbiji...

Vid

pre 4 godine

Vaš treći pasus iz Pravila komentarisanja (mržnje,psovke i uvrede) niste ispoštvali kad ste odlučivali da objavite ovaj sramotni komentar.Znam da ovo nećete objavit ali očekujem da će te bar pročitati.

flamantes

pre 4 godine

Ne postoje srpske svetinje u Crnoj Gori, sve su zidali Crnogorci, a SPC je nezakonito i prijevarno otela tuđu imovinu. Neka se dokaže validnim dokumentima vlasništvo i niko ništo dirati neće, u suprotnom potamo se

flamantes

pre 4 godine

Crnogorske crkve i manastire je otela kriminalna teroristička klerofašisdtička organizacija

mne

pre 4 godine

Srbija u svađi sa svima, okanite se i nas i ostalih susjeda!

flamantes

pre 4 godine

Ništa se tuđe dirati neće, ukoliko se dokaže validnim dokumentima vlasništvo.

flamantes

pre 4 godine

Ne idite u Crnu Goru tamo su logori za Srbe, gori od Jasenovca, tamo ubijaju Srbe da bi prodavali organe, Crnogorci mrze Srbe.

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija