• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beta

04.07.2019

18:35

MINISTARKA ODBRANE BiH MARINA PENDEŠ: Nema zakonskog osnova za slanje vojske na granicu sa Srbijom

Balkan

MINISTARKA ODBRANE BiH MARINA PENDEŠ: Nema zakonskog osnova za slanje vojske na granicu sa Srbijom

Podeli vest

Nema zakonskog osnova za slanje pripadnika Oružanih snaga BiH (OS BiH) na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom zbog migrantske krize, rekla je Marina Pendeš.

Ministarka odbrane u Savetu ministara BiH Marina Pendeš je navela da se pripadnici OS BiH mogu samo privremeno angažovati i to u skladu sa odlukom Predsedništva BiH u slučajevima prirodnih katastrofa ili nesreća.

Pendeš je novinarima u Banjaluci da to znači da se na pojedinim lokacijama mogu upotrebiti inženjerijske jedinice OS BiH radi zaprečavanja lokaliteta, ali da tu ne mogu ostati.

U utorak je predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio da je Savet zadužio ministarku Pendeš da hitno pripremi i Predsedništvu BiH uputi odluku o angažovanju inženjerijskih jedinica OS BIH na delove granica sa Srbijom i Crnom Gorom gde migranti nelegalno ulaze u BiH.

Pendeš je danas govorila i o kupovini motornih vozila za Oružane snage BiH.

Rekla je da se radi o višegodišnjem projektu i kapitalnim ulaganjima odobrenim i utvrđenim odlukom Predsedništva BiH.

- Pripremili smo gotovo svu proceduru, ali još radimo na bazi odluke o privremenom finansiranju i čekaćemo da se usvoji budžet - dodala je ona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija