• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.07.2019

13:11

EVROPA VIŠE NIJE SIGURNA U PRIČU O GENOCIDU! Dodik otkrio šta stvarno stoji iza predloga SKANDALOZNOG ZAKONA!

Balkan

EVROPA VIŠE NIJE SIGURNA U PRIČU O GENOCIDU! Dodik otkrio šta stvarno stoji iza predloga SKANDALOZNOG ZAKONA!

Podeli vest

Ako se u Srebrenici dogodio genocid, nema razumnog čoveka koji ne bi pristao na tu kvalifikaciju, izjavio je predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik, i ističe da je u pitanju čitava jedna koncepcija s ciljem da bude isfavorizovana priča o stradanju Bošnjaka na tom prostoru, od toga da se govori da je to genocid, a da se potpuno minimiziraju srpske žrte

U tom izveštaju, podseća, nema nijednog stradalog Srbina.

- Napravili su mit o Srebrenici oko kog se gradi nacionalni identitet Bošnjaka. Kao što Srbi imaju kosovski mit, oni prave srebrenički jer nema ozbiljnog naroda bez mita. To mogu da razumem. Evo sada i Evropa traži zabranu negiranja genocida. Zašto traže? Pa zato što nisu sigurni u tu priču. Zašto bi se donosio zakon o tome? Zato što nisu sigurni da činjenicama to mogu da pokriju - ističe Dodik u intervjuu za Glas Srpske.

Ukazuje da, ako je bio genocid, nema razumnog čoveka koji ne bi pristao na tu kvalifikaciju. 

- Sada se pokušava odlukama suda, političkim pritiscima, nametnuti ta kvalifikacija. Kao što su Britanci pokušali da proglase Srbe genocidnim narodom, a Srbi izgubili pola populacije u prošlom veku. Strašan zločin se desio od nekih Srba, ali ni Haški sud, osim kvalifikacije koja se proteže po sistemu već presuđenog dela, nije nikad bio tačan u broju stradalih. I sad nama govore da moramo nešto da priznamo. Eto nećemo - poručio predsedavajući Predsedništva BiH.

DODIK: Prihvatiti predlog Srbije o razgraničenju sa BiH!

Na pitanje može li priča o zajedničkim ambasadama samoproglašenog Kosova i Albanije da pokrene istovetnu priču kada su u pitanju Srpska i Srbija, Dodik kaže da kada ode u inostranstvo, češće se viđa sa ambasadorima Srbije nego sa ovima iz BiH. 

- Evropa smatra, odnosno onaj deo koji priznaje Kosovo, da je ta priča o njihovim ambasadama uredna. Ali, taj rast albanskog nacionalizma biće još veći u narednom vremenu - kaze Dodik.

A na pitanje šta ako Srbija prizna Kosovo, Dodik je imao jasan odgovor.

- To je hipotetičko pitanje. Teško je u intervjuima za medije i nama političarima da pričamo o hipotetičkom okviru i nekoliko puta sam bukvalno medijski nastradao zbog te priče, zbog karata, ovog ili onog. U suštini, dakle, kakav god bio stav Srbije, mi ćemo biti uz Srbiju. Drugačije ne možemo - završio je Dodik


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
galenika

pre 4 godine

Svi koji osporavaju Genocid u Srebrenici nad Bošnjacima,nek se isto dogodi njima,njihovoj djeci,braći,očevima....A ako je u pitanju "mit" i laž,nek im se ne desi ništa!

filozof

pre 4 godine

Jednog dana a to ce biti uskoro, neces se ti Milorade Dodiku uopste vidjati sa ambasadorima BiH... Prvi Ratko Mladic je priznao da je pocinjen Genocid a onda si i ti to lijepo priznao. Samo promjenu price ti si dobro unovcio kao i cjelokupna tvoja familija i kumovi te prijatelji i poznanici. Sad mozes ti i u Rusiju zivjeti nije problem ako ti bude zabranjeno u Novom Sadu kako si planirao. Kakve koristi ima srpski narod od Milosevica, jos gore ces ti Milorade Dodiku napraviti srpskom narodu... Sami ste birali Milosevica i Dodika.........

sudija

pre 4 godine

Cim su zene i djeca Srebrenice postedjeni nema govora o genocidu. Interesuje me kako se povodom toga ne oglasavaju srpski profesori prava i advokati kao da oni pojma nemaju o tome odnosno kao da je genocid politicka a ne krivicna kategorija.

flamantes

pre 4 godine

Dodig je zaista izvanredno ograničen čovjek

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija