• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BLIC

29.07.2019

18:31

GLADNE ZVERI VREBAJU! Dolaze do kuća u potrazi za hranom, BOSNA U PANICI!

Balkan

GLADNE ZVERI VREBAJU! Dolaze do kuća u potrazi za hranom, BOSNA U PANICI!

Podeli vest

Gladni medvedi, šakali, lisice, vukovi i divlje svinje, tumarajući šumama u potrazi za hranom, spuštaju se sve češće i do prvih kuća, gde napadaju najčešće domaće životinje – od kokoši do stoke

Međutim, neretko u napadima susretnu se s vlasnicima oči u oči, što bude kobno.

Takav susret, koji niko ne bi poželio, u selu Selačka kod Kotor Varoša, imao je Novo Tomić (48). Nesrećnog čoveka napao je medved. Muškarac je zasejao zob, te je primetio da mu divljač jede letinu pa je odlučio otići u njivu i s puškom rešiti problem s divljači.

U borbi na život i smrt muškarac se uspeo izvući i pozvati pomoć. Prethodno je usmrtio medveda, koji mu je otkinuo levo stopalo i deo leve potkoljenice.

Iako je javnost šokirana, ovakvi napadi su se i ranije dešavali, prenosi Srpskainfo.

MEDVED MU ODGRIZAO STOPALO I DEO POTKOLENICE! Stravična nesreća u Republici Srpskoj!

 

Ubio medveda golim rukama

Blažo Grković (48) iz sela Vrba kod Gacka može se takođe pohvaliti da je preživio susret s divljom životinjom.

Grković je, naime, udavio medvedicu koja ga je napala dok je čuvao ovce na livadi. U teškoj borbi Grković je zadobio povrede po celom telu, a zubi krvoločne životinje prošli su mu kroz kosti ruku i nogu.

On je ispričao da je u tom trenutku u džepu imao samo malu sekiru. Borbu je opisao kao “prsa u prsa”.

– U jednom trenutku jedna ruka mi je bila u medvedovim šapama, a drugom sam ga držao za grkljan dok nije pao – ispričao je tada Blažo.

OTAC JE PRONAŠAO NA PODU KUPATILA! Studentkinja javila roditeljima da ide do stana, našli je mrtvu

 

Branio stado pa platio glavom

U mestu Ravno 2009. godine divlje svinje ubile su Smaila Nazdrajića (69). On je čuo veprove oko kuće i izašao je van kako bi ih isterao. Pretpostavlja se da je Smail svoje stado hteo obraniti od nasilnih životinja. Napad je prijavio Smajin sin Zijo.

Foto: Printscreen

Divlja svinja usmrtila lovca

Lov u selu Donji Malovan BiH 2009. godine završio je tragično. Ranjena divlja svinja napala je i ubila lovca Stevana Kalinića (50). Lovci su krenuli u lov te su ranili divlju svinju. Odlučili su da prate njen trag krvi što je ispalo kao kobna greška, jer se životinja okrenula i usmrtila nesrećnog Kalinića.

Foto: Pixabay

Lisica napala graničnog policajca

Zbunjena lisica zalutala je pre nekoliko godina na granični prelaz Stara Gradiška, između BiH i Hrvatske. Granični policajci ostali su zatečeni kada je ispod zaustavljenog vozila izašla lisica.

Ne obazirući se na ljude, krenula je prema parkingu. Čudno se ponašala pa je policajac krenuo za njom kako bi upozorio kolege. U tom je trenutku lisica je krenula prema policajcu. Zarežala je na njega. Uveren da je životinja besna, policajac je izvadio oružje i ustrelio je, piše Avaz.  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija