• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.08.2019

08:00

ZEMLJA USTAŠIJA SVETU POKAZALA PRAVO LICE! Ubijanje Srba slavili koncertom Tompsona u Splitu, ORIO SE ZLOČINAČKI POZDRAV "ZA DOM SPREMNI"!

Balkan

ZEMLJA USTAŠIJA SVETU POKAZALA PRAVO LICE! Ubijanje Srba slavili koncertom Tompsona u Splitu, ORIO SE ZLOČINAČKI POZDRAV "ZA DOM SPREMNI"!

Podeli vest

Dok je sinoć cela Srbija tugovala za životima izgubljenim u zločinačkoj akciji "Oluja", na splitskoj rivi je tim povodom održan koncert ustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona, a uoči koncerta okupljeni su uzvikivali "U boj, u boj za narod svoj", "za dom" i ustašku pesmu "Evo zore, evo dana"

Prisutno je bilo, prema proceni portala Index oko 10.000 ljudi, a svi prilazi Rivi sinoć su bili zakrčeni.

Tokom koncerta dva puta je nestajala struja, a Tompson je izveo i pesmu "Čavoglave", koja započinje ustaškim pozdravom "Za dom spremni", i rekao da je Riva idealno mesto za izvođenje pesme koja je toliko značila veteranima.

Foto: Tanjug

Kako je preneo portal, ovaj koncert je imao dodatnu političku dimenziju jer se održavao u isto vreme kad i koncert Miroslava Škore u pedesetak kilometara udaljenom Trilju. 

Budući da je Škoro predsednički kandidat koji ozbiljno prijeti Kolindi Grabar Kitarović uzimanjem glasova desnice, a u isto vreme je i kum Tompsonu, s kojim zadnjih godina nije u najboljim odnosima, oba koncerta su se od starta počela da se gledaju kroz političku prizmu, zaključuje Index.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kiza

pre 4 godine

Da li su na koncert otisli i Srbi koji letuju u hrvatskoj .

Jovo

pre 4 godine

10 000 ljudi? Pomnožite sa 10. Minimalno. Krcata riva,plus marmontova ulica,plus prokurative.. Zasigurno više od 100 000

flamantes

pre 4 godine

Sve ste pobrkasli, slavili su oslobođenje zemlje, a kako je to zahtiujevalo borbu, borili su se, vi ste izgubili i što ćemo sad?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija