• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.08.2019

16:04

HRISTIJAN MICKOSKI: Zaev je na kolenima, sada je u stanju da pusti svakoga nizvodno, kako bi sebe spasao!

Balkan

HRISTIJAN MICKOSKI: Zaev je na kolenima, sada je u stanju da pusti svakoga nizvodno, kako bi sebe spasao!

Podeli vest

Lider najveće opozicione stranke u Severnoj Makedoniji, VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski komentarišući slučaj „Reket“ rekao je da je makedonski premijer Zoran Zaev na kolenima i da sledi obnova zemlje, prenosi portal Plusinfo

- Kriminal ovih razmera nije moguć bez podršku Zaeva. Katica Janeva nije u pritvoru, može da napusti zemlju, može da utiče na svedoke i kao šefica Specijalnog tužilaštva da ponovodi delo - rekao je na konferenciji za novinare Mickoski. 

On smatra da je Katica Janeva samo "produžena ruka glavnom u ovoj aferi“, i dodao da je Zaev svestan činjenice da je Međunarodni savez kojim rukovodi Bojan Jovanovski, Boki 13, na neki način deo vladajuće Socijaldemokratskog saveza. 

- Sumnja se da je ta organizacija paravan i za druge slučajeve o iznudi i reketu. Zaev je u stanju da pusti svakoga nizvodno samo da bi sebe spasio - naglašava Mickoski. 

Prema njegovim rečima, Zaev želi da s predlogom reforme tužilaštva kompromitovano Specijalno tužilaštvo prebaci u novi sektor tužilaštva. 

- Da imamo novo Specijalno tužilaštvo, ali s novim povečanim ovlaščenjima za veće zloupotrebe“, istakao je Mickovski - dodavši da takav kompromis, koji će proizvesti nepravdu, neće proči. 

Mickoski je takođe upitao kakve dokaze krije porodica jednog od optuženih u ovom slučaju, i ko je sve uključen u toj, kako je rekao, beogradskoj vezi mešetara plaćenih makedonskim novcem. 

REŠAVANJE SLUČAJA "REKET" SE ODUGOVLAČI, KAKO BI SE UNIŠTILI KLJUČNI DOKAZI! Šefica Specijalnog tužilaštva Janeva pozvana u tužilaštvo, SASLUŠANJE TEK NAREDNOG UTORKA!

Nemamo pravnu državu zato što su je ubili i sahranili. Pad ove vlasti nije pitanje da li će se dogoditi, već kada. Narod će reči dosta je bilo na sledećim parlamentarnim izborima. VMRO će srušiti ovu vlast i doneti pravdu - zaključio je Mickoski i najavio masovne proteste. 

Početkom ove nedelje je i makedonski list Večer objavio da je u aferi "Reket“ umešan i savetnik Zajeva i bivši estradni menadžer Zoran Bašanović. 

Večer je, prema njegovim saznanjima, naveo da je upravo Bašanović zajedno s Bokijem 13 umešan u iznudu novca od makedonskih biznismena. 

U slučaju "Reket" koje je pokrenulo skopsko tužilaštvo, optuženi su makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13 i Zoran Milevski za iznudu preko milion evra od skopskog biznismena Jordana Kamčeva u zamenu za oslobađanje od pritvora, rešenje koje bi morala da odobri šefica Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katica Janeva.

U prisluškivanim razgovorima o slučaju "Reket" koji su objavljeni na portalu italijanskog lista "La Veritas" čuje se i glas Janeve koja se obraća Kamčevim rekavši "da ne brine i da će sve biti ok".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ludi milojko

pre 4 godine

Ma ovaj 'lupa", posto su isplivale fotografije Mickoskog i Kiceeca, sada se vadi kao niko, cak je spreman da podize svoje clanstvo, koje mu se masovno osipa, na proteste ispred drzavnih institucija, sve u nameri da pokaze stranim ambasadorima da je "narod nezadovoljan vlasti Zajeva", jer je aferom Reket dao zajevu veliku priliku da se pokaze pred tim istim abasadorima kao covek koji je "pravedan' i cisti i svoje redove od kriminalnih elemenata, a kada to uradi Zajev ce dobiti datum za pregovore sa EU a sa tim otvorenu pristupnu kasu i Mickoski zna da posle toga seldecih 10 godina njegova partija nema da moze dadodje na vlast jer ce Zajev uvek tim parama "kupiti" narod da glasa za njega...

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija