• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vijesti.me

19.08.2019

15:56

MILOVI BATINAŠI SPREČILI BOŽIJU SLUŽBU! Na Preobraženje zatvorili ulaz u pravoslavni hram!

Balkan

MILOVI BATINAŠI SPREČILI BOŽIJU SLUŽBU! Na Preobraženje zatvorili ulaz u pravoslavni hram!

Podeli vest

Uprava policije je i ove godine zabranila sveštenstvu Mitropolije crnogorsko-primorske i vernicima da na Preobraženje u crkvi posvećenoj ovom prazniku na Ivanovim koritima služe liturgiju povodom slave tog hrama, navodi se na sajtu Mitropolije


Iz Mitropolije je saopšteno da je nezapamćeno da se danas u savremenoj Crnoj Gori zabranjuju bogosluženja i to u hramu koji je svojina Mitropolije crnogorsko-primorske.

Foto: www.mitropolija.com

- Jake policijske snage (više od 15 policajaca i interventna vozila) koje su bile raspoređene oko Crkve Preobraženja na Ivanovim koritima onemogućile su sveštenstvu Mitropolije crnogorsko-primorske (protojereju-stavroforu Gojku Peroviću, protojereju-stavroforu Obrenu Jovanoviću i  đakonu Dušanu Bigoviću, kao i Rajku Radusinoviću, predsedniku Crkvene opštine Cetinje) da uđe u ovaj sveti hram podno Lovćena - navodi se na sajtu MCP.  

MILO, PREPIŠI OD SRBIJE, NEMOJ DA LAŽEŠ: Mitropolija CPM: Nije istina da se crkvena imovina u Srbiji vodi na državu!

Policija je, ističe se, postupala po rešenju Ministarstva unutrašnjih poslova koje je zabranilo održavanje službe, iako je, kako se navodi, Mitropolija crnogorsko-primorska uredno prijavila njeno održavanje i pravni tim Mitropolije na ovo rešenje uložilo žalbu Upravnom sudu, na koju, kako su rekli, nije dobijen odgovor.  

- Na Preobraženje vekovima se služila Sveta služba Božija u ovom svetom hramu na Ivanovim koritima, te višegodišnje zabrane molitvenog sabiranja predstavljaju nezakonito postupanje i poigravanje sa najdubljim osećanjima pravoslavnih vernika - navodi se na sajtu Mitropolije, u kojoj se nadaju da će - ipak preovladati razum - i da će dogodine Preobraženje moći da se liturgijski proslavi i na Ivanovim koritima - kako dolikuje i kako je to bilo vekovima - poručili su. 

Foto: www.mitropolija.com

 

- Uprava policije već godinama nezakonitim rešenjima zabranjuje bogosluženje u Crkvi Svetog Preobraženja Gospodnjeg na Ivanovim koritima - navodi se na sajtu Mitropolije.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miloje

pre 4 godine

Kako će te jaukati i to uskoro kad vas albanci zajašu

flamantes

pre 4 godine

Miloje misliš li da je lakše kad Srbi zajašu? Mrš bagro.

Marija

pre 4 godine

Crni Milo, nek ti je bog u pomoći, ako može da te izbavi od tog ludila u koje si upao.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija