• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.09.2019

20:15

USTAŠE NAS PRITISKAJU! Linta: Pupovac je rekao APSOLUTNU ISTINU, Hrvati hoće da REHABILITUJU USTAŠTVO!

Balkan

USTAŠE NAS PRITISKAJU! Linta: Pupovac je rekao APSOLUTNU ISTINU, Hrvati hoće da REHABILITUJU USTAŠTVO!

Podeli vest

Predsednik odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je da "ustaške snage" vrše sve jači pritisak na predsednika SDSS-a Milorada Pupovca tražeći da se javno izvini zbog toga što je rekao "apsolutnu istinu da u Hrvatskoj vlada atmosfera mržnje i netrpeljivosti i da se u Hrvatskoj rehabilituje ustaštvo"

Linta u saopštenju navodi da glavnu ulogu u procesu rehabilitacije ustaštva igraju Katolička crkva, većina političkih stranaka, neke nevladine organizacije, pre svega, udruženja hrvatskih veterana, pojedine nacionalne institucije, kao i deo hrvatskih medija.

On u saopštenju navodi da su dosad javno izvinjenje od Pupovca tražili predsednik HSLS-a Darinko Kosor i njegov koalicioni partner Branimir Glavaš, predsednik udruženja veterana HVIDRA Josip Đakić, Ruža Tomašić i drugi.

I OSUĐENI RATNI ZLOČINAC GLAVAŠ SE OSTRVIO NA SRBINA! Hajka na Milorada Pupovca u Hrvatskoj ne prestaje!



Linta je, takođe, ocenio da je Pupovac naivno verovao da će Hrvatska posle ulaska u EU da krene u proces suočavanja sa ustaškom i zločinačkom prošlošću i da će poštovati ljudska prava srpskog naroda.


Kako on smatra, Pupovac je doprineo da Hrvatska nezasluženo zatvori pregovore o Poglavlju 23 sa Evropskom unijom "Ljudska prava i pravosuđe", kao i da Ugovor o pristupanju Hrvatske EU bude veoma brzo potvrđen u parlamentima članica "umesto da se zalagao da se reše ključni problemi srpskih povratnika i pola miliona proteranih Srba".

(VIDEO) NOVO DIVLJANJE USTAŠA! TOMPSON PONOVO NA KONCERTU URLAO "ZA DOM SPREMNI", publika mu u transu uzvraćala NACISTIČKIM POZDRAVOM!

 


Linta je, međutim, ukazao da je posle ulaska Hrvatske u EU 2013. godine krenuo "novi talas ustašizacije Hrvatske.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sudija

pre 4 godine

Nek rehabilituju a onda ce biti unisteni za vjeke vjekova.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija