• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

22.09.2019

17:19

LINTA: Nije bila agresija Srbije na Hrvatsku, već je ustaški režim Franje Tuđmana izvršio agresiju na Jugoslaviju!

Balkan

LINTA: Nije bila agresija Srbije na Hrvatsku, već je ustaški režim Franje Tuđmana izvršio agresiju na Jugoslaviju!

Podeli vest

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta kritikovao je gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu zbog izjave da Hrvati u Vukovaru od Srbije očekuju priznanje i pokajanje za počinjeni čin agresije 1991. godine

- Penava je jedan od mnogih hrvatskih političara koji ponavlja besmislenu laž da je Srbija zajedno sa krajiškim Srbima tobože izvršila agresiju na Hrvatsku, a da je Hrvatska bila žrtva agresije. Prava istina jeste da je ustaški režim Franje Tuđmana formirao paravojne formacije i izvršio agresiju na Jugoslaviju i srpski narod s ciljem stvaranja etnički čiste Velike Hrvatske po uzoru na genocidnu NDH - naveo je Linta u izjavi za medije.

Kako je rekao, agresiju na Vukovar izvršila je paravojska HDZ-a na čelu sa "ratnim zločincem Tomislavom Merčepom", a prve žrtve u proleće i leto 1991. godine u Vukovaru i istočnoj Slavoniji bili su Srbi.

(FOTO) "UBIJ SRBINA!", ZBOG NAPADA NA SRBE DIŽETE HAJKU NOVINARI CRVI - JE*EMO VAM MAJKU! U Splitu osvanuli stravični ustaški grafiti!

Zbog toga, tvrdi Linta, Penava ne dozvoljava da Srbi postave spomen ploče na mnogim mestima u Vukovaru gde su zverski ubijeni i mučeni srpski civili.

Linta poručuje da srpski narod očekuje od Hrvatske da se suoči sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću i da prizna i pokaje se za počinjeni genocid u NDH, kao i za počinjenu agresiju i etničko čišćenje Srba iz Krajine i desetina hrvatskih gradova tokom 1990.-1995. godine.



Takođe, dodaje, srpski narod očekuje da Hrvatska ukine sramnu i skandaloznu Deklaraciju o Domovinskom ratu koju je Hrvatski sabor usvojio 2000. godine i u kojoj stoji da su Srbija, JNA i krajiški Srbi tobože izvršili agresiju na Hrvatsku.

- Tek nakon jasnih poruka iz Hrvatske o priznanju i pokajanju i ukidanja pomenute Deklaracije stvaraju se uslovi za svaku saradnju i koliko toliko normalne međukomšijske odnose - zaključio je Linta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mrki medo

pre 4 godine

Pa pogledaj snimke Vukovara pa onda nešto reci.

servi su đubrad i fašisti

pre 4 godine

Servi još jedanput pokušavaju krivotvorit povijest.

Mrki medo

pre 4 godine

Da da hrvatska vojska je razorila Suboticu,Novi Sad i okupirala trečinu Srbije.Pogledaj snimke Vukovara pa možda progledaš i shvatiš istinu ali čisto sumnjam.

viktor

pre 4 godine

E moj Linta,Hrvatsku nije trebalo priznati sve dok se srpsko pitanje nije resilo,to su znali ondasnji vladari da ne nabrajam, zna se ko su,pa nebi kukurikali na sav glas.

Mrki medo

pre 4 godine

Koliko je Srba u Vukovaru poginulo od vaših granata.Avionska bomba je pogodila bolnicu probila sve etaže i pala na krevet u kojem je ležao Srbin.Koliko je Srba ubijeno na Ovčari?

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija