• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

26.09.2019

16:52

(VIDEO) ŠTA NATO SPREMA U RUMUNIJI?! Bukurešt mora da uloži 2,5 milijarde dolara svojih para da VOJNU BAZU NA CRNOM MORU proširi po standardima Alijanse!

Balkan

(VIDEO) ŠTA NATO SPREMA U RUMUNIJI?! Bukurešt mora da uloži 2,5 milijarde dolara svojih para da VOJNU BAZU NA CRNOM MORU proširi po standardima Alijanse!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Rumunije namerava da obnovi, modernizuje i proširi avio-bazu na obali Crnog mora u skladu sa standardima NATO-a. Za ovo je resor spreman da izdvoji iz budžeta 2,5 milijarde dolara u narednih 20 godina, javljaju rumunski mediji

Projekat predviđa izgradnju nove piste za vojne avione, hangare, skladišta gasa, streljane i administrativne zgrade, kao i stambene blokove za porodice vojnika, uključujući obdaništa, osnovne škole, supermarkete, sportske objekte i bolnice.

Baza koja obuhvata deo međunarodnog aerodroma "Mihail Kogelničanu", nalazi se na oko 30 kilometara od najveće morske luke Rumunije Kostance. U periodu izvođenja borbenih akcija u Avganistanu i Iraku, američko Ratno vazduhoplovstvo koristilo je ovu rumunsku bazu kao tranzitnu i sada se tamo nalazi oko 500 američkih vojnika, kao i odred britanskih aviona.

(VIDEO) OVO SE RUSIMA NEĆE DOPASTI! Amerikanci dopremaju trupe u baltički region, ŠALJU VOJSKU U LITVANIJU!

Pentagon je nameravao da uloži u obnovu ove baze 22 miliona evra, ali su američke vlasti povukle finansiranja jednog broja inostranih projekata, uključujučći ovaj i preusmerili novac na izgradnju zida na granici sa Meksikom.

 

 

Prema planu Ministarstva odbrane Rumunije, nakon modernizacije i proširenja baza bi mogla da prima višenamenske lovce F-16 koje koristi rumunska avcijacija, kao i F-35 država NATO-a. Na bazi će moći da se bazira do 10.000 vojnika.

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija